Biscuiți cu Fulgi de Ovăz și Stafide – sunt un desert clasic, îndrăgit de toți cei care apreciază gustul dulce și textura crocantă. Acești biscuiți nu sunt doar delicioși, ci și sănătoși datorită ingredientelor nutritive precum fulgii de ovăz și stafidele, oferind o gustare perfectă pentru orice moment al zilei. Reteta Biscuiți cu Fulgi de […]
Prajitura Hawaii
PrinteazaPrajitura Hawaii din: cocktail de fructe, unt, zahar, sare, oua, faina, nuca de cocos, praf de copt, suc de lamaie.
Ingrediente:
- 1 conserva mare de cocktail de fructe (ananas, pere, mere, struguri, cirese..)
- 150 g unt
- 150 g zahar
- un praf de sare
- 2 oua
- 250 g faina
- 25 g nuca de cocos
- 2 lingurite praf de copt
- 4 linguri suc de lamaie
- 200 g zahar pudra
Mod de preparare:
Prajitura Hawaii: Turnam continutul conservei intr-o sita si lasam sa se scurga bine sucul intru-n alt recipient.
Taiem bucatile de fructe in bucatele potrivite daca e cazul.Batem bine untul (la temperatura camerei) cu zaharul si praful de sare,adaugam ouale si amestecam pina s-a dizolvat zaharul complet.
Faina se amesteca cu nuca de cocos si praful de copt si se incorporeaza in amestecul din unt, zahar, ou.
La sfarsit adaugam sucul de lamaie si fructele.Aluatul il turnam in forma unsa si tapetata si nivelam putin (reteta originala era in forma de guguluf, dar eu nu am avut).
Lasam in cuptorul preincalzit la o temperatura de 200°C pentru ca 50-60 minute.
Scoatem si lasam la racit.
Zaharul pudra il amestecam cu atita suc de fructe, in asa fel sa obtinem o consistenta mai vascoasa si turnam peste prajitura.
Pofta buna!
Biscuiți cu Fulgi de Ovăz și Stafide