Prajitura de iarna
PrinteazaPrajitura de iarna din: faina, albusuri, zahar praf, faina, portocale, cacao, fructe uscate, miere, ulei si sare.
Ingrediente:
- 350 g faina
- 12 albusuri
- 600 g zahar praf
- 6 linguri faina
- 400 g portocale curatate de coaja
- 2 linguri cacao
- 200 g fructe uscate in amestec: smochine, curmale fara samburi, stafide
- 3 linguri miere de albine
- ulei pentru uns
- sare
Mod de preparare:
Bateti albusurile spuma, adaugand putina sare, pana cand spuma se tine de tel. Adaugati treptat zaharul, continua baterea.
Dupa ce ati adaugat tot zaharul, cate putin, puneti amestecul la bain-marie, la foc potrivit.
Bateti in continuare amestecul pana cand spuma este ferma. Luati vasul de pe foc. Adaugati faina si omogenizati prin rasturnare, nu prin frecare.
Coaceti 3 foi in tava rotunda, unsa cu ulei, cu diametrul de 23 cm. Coacerea se face la foc mic, in cuptorul incalzit bine dinainte.
Pentru a nu se ingalbeni foile, puneti deasupra hartie alba in timpul coacerii. Cand sunt coapte, foile trebuie sa fie tari si corcante
. Lasati-le la racit.
Taiati portocalele in cubulete, amestecati-le cu mierea si fructele uscate trecute prin masina de tocat.
Omogenizati bine amestecul si umplute foile cu el. Lasati prajitura la temperatura camerei cateva orez inainte de a o taia in bucati.
Pudrati cu cacao inainte de servire.
Prajitura de iarna
Pofta buna!
Incoming search terms:
- visine confiate pentru iarna
Sa-mi dai si mie o bucata
Ma bucur ca am mai descoperit inca un site pe placul meu.