Prajitura cu iaurt, caise si frisca
PrinteazaPrajitura cu iaurt, caise si frisca din: oua, zahar, ulei, faina, caise, iaurt de caise, frisca lichida, zahăr pudră, apa, gelatina.
- 4 ouă
- câte 4 linguri zahăr, ulei şi făină
Ingrediente pentru cremă şi jeleu:
- 500 g caise
- 250 g iaurt de caise
- 250 ml frişcă lichidă
- câte 4 linguri zahăr pudră şi zahăr tos
- 300 ml apă
- 3 plicuri gelatină
Mod de preparare:
Speli caisele, le tai în jumătate, le cureţi de sâmburi şi le fierbi 10 minute împreună cu 300 ml apă şi 4 linguri zahăr.
Scoţi caisele, le decojeşti şi le pasezi. Mixezi ouăle cu zahărul, iar când s-au dizolvat cristalele, adaugi treptat uleiul şi făina.
Torni compoziţia în tava de 25×35 cm tapetată cu hârtie de copt.
Coci blatul 20-25 de minute, la foc mediu, până se rumeneşte puţin pe margini. Hidratezi 2 plicuri de gelatină în 100 ml zeamă de compot răcită.
După 10 minute, dizolvi gelatina la bain-marie. în frişca bătută, încorporezi treptat iaurtul şi gelatina călduţă, întinzi crema peste blat şi o nivelezi.
Păstrezi prăjitura în frigider 3/4 oră. Hidratezi gelatină rămasă în restul de compot.
O dizolvi la bain-marie după 10 minute şi, călduţă, o întinzi peste prăjitură.
După ce ai răcit-o 3 ore, o tai cu un cuţit bine ascuţit.
Prajitura cu iaurt, caise si frisca
Pofta buna!