Prajitura cu iaurt si glazura de ciocolata

Printeaza

Prajitura cu iaurt si glazura de ciocolata din: oua, iaurt, ulei, zahar, faina, bicarbonat de soriu, coaja de lamaie sau portocala, zahar vanilat, sare, nuca, visine fara samburi, ciocolata neagra si lapte.

Ingrediente:Prajitura_cu_iaurt_si_glazura_de_ciocolata

  • 5 ouă
  • 1 pahar mare iaurt simplu
  • 1 pahar zahăr
  • 1 pahar ulei
  • 2 pahare făină
  • 1 linguriţă rasă bicarbonat de sodiu
  • coajă rasă de lămâie sau portocale
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 praf sare
  • 100 g nucă mărunţită
  • vişine fără sâmburi

Pentru glazură:

  • 100 g ciocolată neagră
  • 3-4 linguri lapte

 

Mod de preparare:

Mixezi ouăle întregi cu sare, adaugi treptat uleiul, zahărul şi zahărul vanilat, iaurtul în care ai stins bicarbonatul de sodiu, coaja rasă de lămâie sau portocală şi făina.

Torni compoziţia în tava tapetată cu hârtie de copt şi presari nuca mărunţită şi vişinile pudrate cu făină. Coci prăjitura în cuptorul preîncălzit la 190°C, până trece testul scobitorii şi prinde o culoare aurie.

Pentru glazură, topesti la bain-marie ciocolata ruptă cubuleţe, împreună cu laptele. Torni glazura peste prăjitură, când o scoţi din cuptor. O serveşti când este rece complet.

 

Prajitura cu iaurt si glazura de ciocolata

Prajitura_cu_iaurt_si_glazura_de_ciocolata

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.