Prajitura cu iaurt si glazura de ciocolata
PrinteazaPrajitura cu iaurt si glazura de ciocolata din: oua, iaurt, ulei, zahar, faina, bicarbonat de soriu, coaja de lamaie sau portocala, zahar vanilat, sare, nuca, visine fara samburi, ciocolata neagra si lapte.
- 5 ouă
- 1 pahar mare iaurt simplu
- 1 pahar zahăr
- 1 pahar ulei
- 2 pahare făină
- 1 linguriţă rasă bicarbonat de sodiu
- coajă rasă de lămâie sau portocale
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1 praf sare
- 100 g nucă mărunţită
- vişine fără sâmburi
Pentru glazură:
- 100 g ciocolată neagră
- 3-4 linguri lapte
Mod de preparare:
Mixezi ouăle întregi cu sare, adaugi treptat uleiul, zahărul şi zahărul vanilat, iaurtul în care ai stins bicarbonatul de sodiu, coaja rasă de lămâie sau portocală şi făina.
Torni compoziţia în tava tapetată cu hârtie de copt şi presari nuca mărunţită şi vişinile pudrate cu făină. Coci prăjitura în cuptorul preîncălzit la 190°C, până trece testul scobitorii şi prinde o culoare aurie.
Pentru glazură, topesti la bain-marie ciocolata ruptă cubuleţe, împreună cu laptele. Torni glazura peste prăjitură, când o scoţi din cuptor. O serveşti când este rece complet.
Prajitura cu iaurt si glazura de ciocolata
Pofta buna!