Prajitura in straturi – usor si simplu

Printeaza

Prajitura in straturi din: biscuiti, ciocolata, zahar, unt, lapte, gris, unt.

Ingrediente:Prajitura in straturi

  • 300 g biscuiţi
  • 300 g cookies cu ciocolată
  • 200 g ciocolată neagră
  • 500 g jeleu de căpşune sau dulceaţă
  • 50 g zahăr (pentru sirop)
  • 50 g unt topit

Pentru cremă:

  • 1 l lapte
  • 150 g zahăr
  • 120 g griş
  • 250 g unt
  • 1 fiolă esenţă de vanilie

 

Mod de preparare:

Pentru cremă, pune la fiert laptele cu zahărul. Când dă în clocot, adaugă grisul în ploaie şi lasă la fiert până se îngroaşă, amestecând încontinuu.

Ia de pe foc, adaugă untul şi esenţa de vanilie. Lasă la răcorit.

Asamblează prăjitura aşezând ca bază un strat de biscuiţi populari pe care îi stropeşti cu sirop de zahăr (făcut pe foc). Peste ei, întinde crema de griş răcită, iar deasupra, un strat de jeleu.

Ultimul strat este din cookies sfărâmaţi şi amestecaţi cu untul topit. Glazura o pregăteşti din ciocolată neagră topită pe baie de abur.

Dă la rece înainte de servire.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.