Prajitura in straturi – usor si simplu
PrinteazaPrajitura in straturi din: biscuiti, ciocolata, zahar, unt, lapte, gris, unt.
- 300 g biscuiţi
- 300 g cookies cu ciocolată
- 200 g ciocolată neagră
- 500 g jeleu de căpşune sau dulceaţă
- 50 g zahăr (pentru sirop)
- 50 g unt topit
Pentru cremă:
- 1 l lapte
- 150 g zahăr
- 120 g griş
- 250 g unt
- 1 fiolă esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Pentru cremă, pune la fiert laptele cu zahărul. Când dă în clocot, adaugă grisul în ploaie şi lasă la fiert până se îngroaşă, amestecând încontinuu.
Ia de pe foc, adaugă untul şi esenţa de vanilie. Lasă la răcorit.
Asamblează prăjitura aşezând ca bază un strat de biscuiţi populari pe care îi stropeşti cu sirop de zahăr (făcut pe foc). Peste ei, întinde crema de griş răcită, iar deasupra, un strat de jeleu.
Ultimul strat este din cookies sfărâmaţi şi amestecaţi cu untul topit. Glazura o pregăteşti din ciocolată neagră topită pe baie de abur.
Dă la rece înainte de servire.
Pofta buna!