Prajitura in straturi
PrinteazaPrajitura in straturi din: oua, zahar, faina, cacao, frisca, ciocolata neagra, biscuiti simpli, zahar, esenta de rom, smantana, zahar pudra, fistic, esenta de vanilie si ciocolata.
pentru blaturi:
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 4 linguri faina
- 2 linguri cacao
pentru crema de ciocolata:
- 300 ml frisca lichida
- 100 g ciocolata neagra
- 3 biscuiti simpli
- 2 linguri zahar
- 1 esenta de rom
pentru crema alba:
- 200 g smantana
- 4 linguri zahar pudra
- 50 g fistic neprajit
- 1 esenta de vanilie
pentru sirop:
- 500 ml apa
- 250 g zahar
- 1 esenta de vanilie
pentru decor:
- 100 g ciocolata neagra
Mod de preparare:
Se bat trei albuşuri spumă tare cu trei linguri de zahăr, se adaugă gălbenuşurile treptat şi se încorporează uşor, prin răsturnare de jos în sus, trei linguri de făină. Se întinde într-o tavă unsă şi tapetată şi se coace 15-20 de minute. Din ingredientele rămase se prepară un blat cu cacao, procedând la fel ca la cel răcească.
Crema de ciocolată se face cu o seară înainte. Se înfierbântă frişca lichidă cu zahărul, apoi se adaugă ciocolata neagră rasă, se amestecă repede şi se ia de pe foc. Se adaugă esenţa de rom şi se lasă la răcit, după care se dă la frigider până a doua zi.
Pentru crema albă se amestecă cu lingura de lemn smântână cu zahărul pudră, esenţa de vanilie şi fisticul măcinat. Crema de ciocolată se mixează şi se adaugă biscuiţii măcinaţi. Se aşază hiatul cu cacao pe un platou, se însiropează cu un sirop preparat din apă, zahăr şi esenţa de vanilie.
Se întinde crema de ciocolată, se pune hiatul alb însiropat, se întinde crema de smântână şi se glazurează prăjitura cu ciocolata topită în patru linguri de apă.
Prajitura in straturi
Pofta buna!
muncesti ceva la prajitura asta, dar arata extraordinar
numai creme bune are in straturi aceasta prajitura 🙂