Prajitura Îngerilor – Angel Food Cake

Printeaza

Prajitura Îngerilor – Angel Food Cake din: faina, zahar pudra, albusuri de ou, crema tartar, sare, extract de vanilie, extract de migdale, extract de lamaie.

Această prăjitură este cunoscută pentru aspectul ei alb și pentru textura sa pufoasă.

 

Ingrediente:

  • 1 cană de făină de tort sau făină de migdale
  • 1 1/2 cană de zahăr pudră
  • 12 albușuri de ou
  • 1 1/2 lingurițe de crema tartar
  • 1/4 linguriță de sare
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 1/2 linguriță de extract de migdale (opțional)
  • 1/4 linguriță de extract de lămâie (opțional)

 

Mod de preparare:

Încălziți cuptorul la 160°C. Aveți nevoie de o formă pentru prăjituri cu fund detașabil.

Într-un bol mare, combinați făina și jumătate din zahărul pudră. Acesta va fi amestecul uscat.

Într-un alt bol mare, bateți albușurile de ou la viteză medie până când încep să devină spumoase. Adăugați crema tartar și sarea și continuați să bateți până când se formează vârfuri moi.

Treptat, adăugați restul de zahăr pudră în albușurile bătute, continuând să bateți până când obțineți un aluat lucios și stabil.

Adăugați treptat amestecul uscat în amestecul de albușuri bătute, amestecând ușor cu o mișcare de jos în sus.

Adăugați extractul de vanilie și, opțional, extractul de migdale sau de lămâie. Amestecați cu grijă.

Turnați aluatul în forma pregătită pentru prăjitură și nivelează-l cu o spatulă.

Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 40-45 de minute sau până când prăjitura devine aurie și un băț de lemn introdus în centrul său iese curat.

Scoateți prăjitura din cuptor și lăsați-o să se răcească în forma de copt pe o sticlă răsturnată sau un suport special pentru prăjituri pentru a permite circulația aerului.

Prajitura Îngerilor – Angel Food Cake

Informații Nutriționale (per porție):

  • Calorii: aproximativ 140 kcal
  • Carbohidrați: aproximativ 32g
  • Proteine: aproximativ 4g
  • Grăsimi: aproximativ 0g

 

Prajitura Îngerilor este cunoscută pentru a fi o prăjitură ușoară și aerată, fără grăsimi și fără gălbenușuri de ou. Aceasta are origini în secolul al XIX-lea și este adesea asociată cu tradițiile de Crăciun și Paște.

Cu aceasta prajitura, veți savura o delicatesă pufoasă și ușoară, perfectă pentru orice ocazie festivă.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.