Prajitura cu inghetata de cirese
PrinteazaO reteta de prajitura cu inghetata de cirese din: frisca, unt, fulgi de ciocolata alba, esenta de vanilie, cirese, pesmet si inghetata de vanilie.
- 100 ml frisca batuta din smantana
- 2 linguri unt
- 350 g fulgi de ciocolata alba
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 kg cirese
- 300 g pesmet din biscuiti de ovaz sau amaretto
- 500 g inghetata de vanilie
Mod de preparare:
Puneti intr-un vas la bain-marie frisca si untul. Amestecati si cand s-au omogenizat, luati vasul de pe foc si adaugati fulgii de ciocolata si vanilie. Puneti si ciresele fara samburi. Amestecati si lasati in repaus 30 de minute.
Tapetati cu folie de plastic o tava de chec. Puneti un strat din compozitia obisnuita, nivelati-l si deasupra presarati in strat uniform pesmet. Puneti tava la congelator pentru 30 de minute, apoi scoateti-o si puneti un strat de inghetata de vanilie, peste care puneti din nou pesmet.
Puneti din nou la congelator pentru 20 de minute. Scoateti tava si puneti ulrimul strat de amestec cu cirese, nivelati-l si puneti vasul la congelator pentru 3-4 ore. Inainte de servire, scoateti tava din congelator, scoateti prajitura din tava, tragand de folie si taiati-o in felii.
Ornati cu fructe proaspete si cu frisca.
Prajitura cu inghetata de cirese
Pofta buna!