Prajitura insiropata cu iaurt
PrinteazaPrajitura insiropata cu iaurt din: oua, iaurt, zahar, faina, praf de copt, ulei, suc de lamaie.
- 3 ouă
- 125 g iaurt
- 2 pahare zahăr
- 3 pahare făină
- un plic praf de copt
- un plic zahăr vanilat
- 1/2 pahar ulei
- fulgi de nucă de cocos
Pentru sirop:
- 300 ml apă
- 300 g zahăr
- 2 linguri suc de lămâie
- apă de trandafiri
Mod de preparare:
Se amestecă ouăle cu cele două tipuri de zahăr până ce îşi dublează volumul. Se adaugă iaurtul şi, cu acelaşi pahar spălat, se măsoară şi se adaugă uleiul şi apoi făina cu praful de copt.
Se unge şi se tapetează o tavă de copt şi se toarnă aluatul.
Se lasă 40 de minute la cuptor şi se taie după răcire.
Pentru sirop, se fierbe apa cu zahărul, iar după ce au dat în clocot, se ia de pe foc şi se adaugă sucul de lămâie şi apa de trandafiri. Se toarnă peste prăjitură apoi se presară fulgii de cocos.
Pofta buna!