Prajitura insiropata cu pepene galben

Printeaza

Prajitura insiropata cu pepene galben din: oua, zahar, ulei, lapte, faina, praf de copt, pepene galben, gris, glazura de ciocolata.

Ingrediente:Prajitura_insiropata_cu_pepene_galben

  • 2 ouă
  • 1 cană zahăr tos
  • 1 cană ulei
  • 1 cană lapte
  • 2 căni făină
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 castronel pepene curăţat de coajă şi tăiat bucăţele
  • 2 linguri griş
  • 2 plicuri glazură de ciocolată (pentru ornat)

Pentru sirop:

  • 1/2 l apă
  • 5 linguri zahăr
  • 1 plic zahar vanilat

 

Mod de preparare:

Intr-un castron pui ouăle şi zahărul şi mixezi 10 minute, până se topeşte zahărul, apoi amesteci în continuare, adaugi trepuleiul, apoi laptele şi la urmă zahărul vanilat, praful de copt şi făina.

Tapetezi o tavă cu hârtie de copt, o ungi cu puţin ulei şi torni compoziţia, peste care presari grisul, apoi aşezi bucăţile de pepene pe toată suprafaţa. Dai la copt, la foc mic, circa 40 de minute.

Pentru sirop, pui apa împreună cu zahărul şi zahărul vanilat la fiert şi laşi până se topeşte zahărul. Răstorni blatul cald pe o tavă şi îl însiropezi.

Când s-a răcit blatul, torni deasupra glazura de ciocolată, preparată conform instrucţiunilor de pe plic, apoi dai prăjitura la rece pentru 2-3 ore.

Prajitura insiropata cu pepene galben

Prajitura_insiropata_cu_pepene_galben

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.