Prajitura invartita cu mac si migdale
PrinteazaPrajitura invartita cu mac si migdale din: făină, drojdie, zahăr, lapte, unt, ouă, vanilie, sare, seminţe de mac, migdale.
Ingrediente:
- 1 kg făină
- 42 g drojdie
- 100 g zahăr
- 350 ml lapte
- 125 g unt
- 3 ouă
- vanilie
- sare
Ingrediente pentru umplutura de mac:
- 200 ml lapte
- 200 g seminţe de mac
- 75 g zahăr
- 2 linguri cu unt
Ingrediente pentru umplutura de migdale:
- 200 g migdale
- 50 g zahăr
- 1 albuş
- 4 linguri cu lapte
Ingrediente pentru uns:
- 1 gălbenus
- 2-3 linguri cu lapte
- unt
- făină
Mod de preparare:
Amesteca drojdia cu o lingura de zahar si doua de lapte cald. Cerne faina intr-un castron, pune in mijloc amestecul de drojdie si lasa la dospit 15 minute. Separat, amesteca restul de lapte caldut cu zaharul, untul topit, ouale, vanilia si un praf de sare.
Toarna totul peste faina, amesteca pana ce obtii un aluat fin si lasa-l la crescut 30 de minute, pana cand isi dubleaza volumul. Intre timp, pune laptele la fiert impreuna cu macul macinat, zaharul si untul, Da deoparte si amesteca.
Pentru a doua umplutura, amesteca migdalele macinate cu zaharul, albusul batut si laptele.
Prajitura invartita cu mac si migdale
Pofta buna!