Prajitura cu jeleu de fructe

Printeaza

Prajitura cu jeleu de fructe din: niscuiti, unt, nuci, smantana, branza, zahar, gelatina, gem, kiwi.

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 200 g biscuiţi mărunţiţi
  • 100 g unt
  • 1 mână nuci măcinate

Pentru umplutura:

  • 200 g smântână
  • 200 g brânză dulce de vaci
  • 80 g zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 1 plic gelatină (10 g)

Pentru jeleu:

  • 250 ml nectar de caise
  • 3 plicuri tort gelle (10 g)
  • 6 kiwi
  • 6 linguri gem de mure

 

Mod de preparare:

Se amestecă biscuiţii cu nuci şi unt topit; se încrustează pe fundul unei forme cu margine detaşabilă {diametru 20 cm).

Se mixează smântână cu zahăr vanilat; se înglobează brânza de vaci şi gelatina hidratată în 100 ml apă rece şi apoi topită la bain-marie.

Se toarnă peste blat; se dă la rece 1 oră.

Pentru jeleuri, se amestecă un plic de tort gelee cu nectar de caise, unul cu kiwi pasate şi unul cu cca 100 ml apă şi gem de mure.

Se clocoteşte mai întâi jeleul de caise, separat amestecând continuu. Se toarnă deasupra cremei de brânză şi se dă la frigider cca 15 minute.

Se prepară apoi jeleul de kiwi, se toarnă peste cel de caise şi se mai dă la frigider 15 minute. In cele din urmă se fierbe jeleul de mure.

Murele rămase se repartizează uniform pe toată suprafaţa jeleului de kiwi, apoi se toarnă sucul fierbinte şi se dă la rece cel puţin 15 minute.

După 2 ore de stat la rece, se desface marginea formei şi se poate porţiona prăjitura.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.