Prajitura cu jeleu de visine
PrinteazaO reteta de prajitura cu jeleu de visine din: galbenusuri, zahar, amidon, nuca macinata, lapte, zahar vanilat, esenta de vanilie, unt, visine, gelatina, ciocolata alba, smantana si ciocolata cu lapte.
Poate te intereseaza si Prajitura cu smochine si muguri de pin
Ingrediente:
- 9 albuşuri
- 300 g zahăr
- 2 linguri cu amidon
- 300 g nucă măcinată
pentru crema:
- 500 ml lapte
- 5 linguri cu amidon
- 3 plicuri cu zahăr vanilat
- 1 fiolă cu esenţă de vanilie
- 200 g zahăr
- 300 g unt
pentru jeleu:
- 300 g vişine fără sâmburi
- 150 g zahăr
- 3 linguri cu amidon
- 1 lingură rasă cu gelatină granule
pentru glazura:
- 200 g ciocolată albă
- 4 linguri cu smântână dulce
- 70 g ciocolată cu lapte
Mod de preparare:
Bate albuşurile spumă cu zahărul. Adaugă nuca şi amidonul şi amestecă uşor de sus în jos. Toarnă o jumătate din compoziţie într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi coace 30 de minute. Pocedează la fel cu cealaltă jumătate de compoziţie. Separat, pune la fiert 400 ml de lapte împreună cu zahărul. Când începe să fiarbă, adaugă amidonul dizolvat în restul de lapte.
Amestecă energic până când crema se leagă bine. Opreşte focul şi aromati- zează cu zahărul vanilat şi esenţa. Lasă să se răcească, amestecând din când în când. La final, încorporează untul tăiat cubuleţe.
Pentru jeleu, pune pe foc vişinele cu 200 ml de apă şi zahăr. Când începe să fiarbă, adaugă amidonul dizolvat în 50 ml de apă. După ce s-a răcit, încorpo¬rează gelatina înmuiată în două linguri cu apă şi apoi dizolvată pe baie de aburi.
Intinde o jumătate din crema de vanilie pe prima foaie, apoi jeleul, restul de cremă şi, la final, pune ultima foaie. Imbracă totul în ciocolata albă topită şi amestecată cu smântână bătută şi decorează cu ciocolata cu lapte topită.
Prajitura cu jeleu de visine
Poftă bună!
Incoming search terms:
- prajitura cu jeleu de visine
- jeleu de visine
A fost buna prajitura cu visine?