Prajitura Kati

Printeaza

O reteta de prajitura kati din: faina, zahar, unt, galbenusuri, praf de copt, coaja de lamaie, lapte, zahar vanilat, cacao, gem de caise, unt, esenta de rom si ciocolata.

Ingrediente:Prajitura Kati

foile:

  • 500 g faina
  • 150 g zahar
  • 175 g unt
  • 3 galbenusuri
  • 1 praf de copt
  • coaja de lamaie

crema:

  • 200 ml lapte caldut
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri cacao
  • 200 g gem de caise
  • 150 g zahar pudra
  • 100 g unt
  • 1 lingurita esenta de rom

glazura:

  • 3 albusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 150 g ciocolata

 

Mod de preparare:

Puneţi făina într-un vas adăugaţi un­tul, la temperatura camerei, gălbenu­şurile treptat şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie. Omogenizaţi ingredientele şi din aluatul obţinut faceţi 3 foi pe care coaceţi-le pe dosul tăvii.

Pentru cremă, luaţi 1 foaie sfărâmaţi- o şi înmuiaţi-o în laptele în care aţi di­zolvat zahărul vanilat. Adăugaţi cacao, esenţa de rom, gemul de caise şi ameste­caţi bine. Adăugaţi zahărul pudră şi untul frământat din care aţi scurs apa. Aceasta cremă nivelati-o între cele 2 foi rămase.

Pentru glazură, bateţi bine albuşurile cu zahărul pudră apoi puneţi la bain- marie la aburi până când se îngroaşă, întindeţi glazura peste prăjitură şi deasupra radeti ciocolata.

Prajitura Kati

Prajitura Kati

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Este foarte buna prajitura kati

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.