Prajitura Kati
PrinteazaO reteta de prajitura kati din: faina, zahar, unt, galbenusuri, praf de copt, coaja de lamaie, lapte, zahar vanilat, cacao, gem de caise, unt, esenta de rom si ciocolata.
foile:
- 500 g faina
- 150 g zahar
- 175 g unt
- 3 galbenusuri
- 1 praf de copt
- coaja de lamaie
crema:
- 200 ml lapte caldut
- 2 plicuri zahar vanilat
- 2 linguri cacao
- 200 g gem de caise
- 150 g zahar pudra
- 100 g unt
- 1 lingurita esenta de rom
glazura:
- 3 albusuri
- 150 g zahar pudra
- 150 g ciocolata
Mod de preparare:
Puneţi făina într-un vas adăugaţi untul, la temperatura camerei, gălbenuşurile treptat şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie. Omogenizaţi ingredientele şi din aluatul obţinut faceţi 3 foi pe care coaceţi-le pe dosul tăvii.
Pentru cremă, luaţi 1 foaie sfărâmaţi- o şi înmuiaţi-o în laptele în care aţi dizolvat zahărul vanilat. Adăugaţi cacao, esenţa de rom, gemul de caise şi amestecaţi bine. Adăugaţi zahărul pudră şi untul frământat din care aţi scurs apa. Aceasta cremă nivelati-o între cele 2 foi rămase.
Pentru glazură, bateţi bine albuşurile cu zahărul pudră apoi puneţi la bain- marie la aburi până când se îngroaşă, întindeţi glazura peste prăjitură şi deasupra radeti ciocolata.
Prajitura Kati
Pofta buna!
Este foarte buna prajitura kati