Prajitura Krantz
PrinteazaPrajitura Krantz din: oua, zahar, faina, praf de copt, sare, lamaie, vanilie, lapte, unt, amidon, zahar vanilinat, nuca.
- 8 oua
- 8 linguri zahăr
- 8 linguri făină
- 1/2 plic praf de copt
- 1 praf de sare
- coaja de la 1 lămâie
- 1 fiolă esenţă de vanilie
Pentru cremă:
- 1 ou
- 500 ml lapte dulce pasteeurizat
- 250 g zahăr
- 200 g unt
- 5 linguri amidon
- coaja de la 1 lămâie
- 2 plilicuri zahăr vanilinat
Pentru glazură:
- 100 g zahăr
- 200 g nucă tocată mare
Mod de preparare:
Pregăteşti blatul aşa:
Baţi albuşurile spumă cu sarea şi zahărul. Adaugi gălbenuşurile, aromele, apoi încorporezi făina cernută cu praful de copt, amestecând uşor.
Coci blatul 30 de minute, la 180°C, laşi să se răcească, apoi îl tai în două foi, pe orizontală.
Pregăteşti crema aşa:
Amesteci zahărul cu amidonul, apoi adaugi oul şi torni laptele treptat.
Le fierbi la foc mic, până se îngroaşă. Când e gata, pui untul, vanilia şi coaja de lămâie.
Pregăteşti glazura aşa:
Caramelizezi zahărul, adaugi nucile şi amesteci bine, apoi le răstorni pe o farfurie.
Când se răceşte krantzul,îl pisezi bine, trecând de mai multe ori cu sucitorul peste el.
Intinzi uniform jumătate de cremă peste prima foaie de blat, acoperi cu cel de-al doilea blat, apoi îmbraci tortul cu restul de cremă şi decorezi cu nucile caramelizate.
Ideal este să consumi prăjitura a doua zi, după ce ai păstrat-o peste noapte în frigider şi krantzul s-a înmuiat.
Pofta buna!