Prajitura Krantz

Printeaza

Prajitura Krantz din: oua, zahar, faina, praf de copt, sare, lamaie, vanilie, lapte, unt, amidon, zahar vanilinat, nuca.

Ingrediente:Prajitura Krantz

  • 8 oua
  • 8 linguri zahăr
  • 8 linguri făină
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • coaja de la 1 lămâie
  • 1 fiolă esenţă de vanilie

Pentru cremă:

  • 1 ou
  • 500 ml lapte dulce pasteeurizat
  • 250 g zahăr
  • 200 g unt
  • 5 linguri amidon
  • coaja de la 1 lămâie
  • 2 plilicuri zahăr vanilinat

Pentru glazură:

  • 100 g zahăr
  • 200 g nucă tocată mare

 

Mod de preparare:

Pregăteşti blatul aşa:

Baţi albuşurile spumă cu sarea şi zahărul. Adaugi gălbenuşurile, aromele, apoi încorporezi făina cernută cu praful de copt, amestecând uşor.

Coci blatul 30 de minute, la 180°C, laşi să se răcească, apoi îl tai în două foi, pe orizontală.

Pregăteşti crema aşa:

Amesteci zahărul cu amidonul, apoi adaugi oul şi torni laptele treptat.

Le fierbi la foc mic, până se îngroaşă. Când e gata, pui untul, vanilia şi coaja de lămâie.

Pregăteşti glazura aşa:

Caramelizezi zahărul, adaugi nucile şi amesteci bine, apoi le răstorni pe o farfurie.

Când se răceşte krantzul,îl pisezi bine, trecând de mai multe ori cu sucitorul peste el.

Intinzi uniform jumătate de cremă peste prima foaie de blat, acoperi cu cel de-al doilea blat, apoi îmbraci tortul cu restul de cremă şi decorezi cu nucile caramelizate.

Ideal este să consumi prăjitura a doua zi, după ce ai păstrat-o peste noapte în frigider şi krantzul s-a înmuiat.

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.