Prajitura cu lamaie, ciocolata si stafide
PrinteazaPrajitura cu lamaie, ciocolata si stafide din: ouă, zahăr pudră, zahăr vanilinat, lapte, iaurt, faina, praf de copt, sare, lamaie, ciocolată albă, unt, stafide, nuci sau alune tocate.
- 2 ouă
- 140 g zahăr pudră
- 1 plic zahăr vanilinat
- 125 ml lapte
- 125 g iaurt
- 250 g făină
- 2 linguriţe praf de copt
- 1 praf de sare
- 1 lămâie
Pentru glazură:
- 200 g ciocolată albă
- 25 g unt
- coaja de la 1 lămâie
Pentru ornat:
- 1 lămâie mică
- 70 g zahăr pudră
- 50 g stafide
- 50 g nuci sau alune tocate
Mod de preparare:
Pentru aluat, mixezi într-un bol ouăle cu zahărul pudră şi zahărul vanilinat, până capătă un aspect cremos.
Adaugi laptele, iaurtul, puţină sare şi, la final, praful de copt stins în zeama de lămâie şi făina, amestecând într-un sens, foarte încet, pentru a nu se întări compoziţia.
Pregăteşti câteva forme de prăjitură din hârtie sau din silicon şi le aşezi pe o tavă de aragaz.
Torni compoziţie în formele de prăjitură pregătite, astfel încât să umpli 2/3 din volumul formei.
Introduci formele în cuptorul preîncălzit, la foc iute şi le coci astfel 10 minute, apoi reduci intensitatea focului la mediu şi continui coacerea 10 minute.
Pentru glazură, topeşti la bain-marie ciocolata albă cu untul şi le amesteci cu zeama şi coaja de lămâie.
Scoţi prăjiturile din cuptor şi le laşi să se răcească.
Torni glazura peste prăjiturele şi le ornezi cu feliuţe de lămâie pudrate cu zahăr, cu bucăţi de miez de nucă şi cu stafide sau alte fructe uscate, tăiate mărunt.
Prajitura cu lamaie, ciocolata si stafide
Pofta buna!