Prajitura cu lamaie, cocos si curmale

Printeaza

Prajitura cu lamaie, cocos si curmale din: nuci, curmale, pudră de roşcove, lămâie, cocos, caju, sirop de agave, unt de cocos.

Ingrediente:

  • 100 g nuci
  • 50 g curmale
  • 1 linguriţă pudră de roşcove

Pentru crema de lămâie şi cocos:

  • 1 lămâie
  • 150 g cocos
  • 150 g caju
  • sirop de agave
  • 1 lingură unt de cocos

Mod de preparare:

Mixezi nucile şi curmale­le în blender sau în robotul de bucătărie, până obţii o compoziţie omogenă, în care încorporezi pudra de roşcove.

Repartizezi compoziţia în mod egal în inete de inox şi o presezi uşor, cu dosul lingurii.

Păstrezi la rece formele cu blaturile prăjitu­rilor.

Pentru cremă, hidratezi 2 ore fructele caju în apă rece. Mixezi îri blender nuca de cocos, cajuul şi zeama de lămâ­ie proaispăt stoarsă, până obţii o pastă densă.

Adaugi untul de cocos topit, sirop de agave după gust, coaja rasă de lămâie şi continui procesarea.

Torni cu grijă crema obţinută, peste blatul din inele şi păstrezi prăjitura la rece pentru 2-3 ore.

 

Prajitura cu lamaie, cocos si curmale

Prajitura_cu_lamaie_cocos_si_curmale

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.