Prajitura cu lamaie, cocos si curmale
PrinteazaPrajitura cu lamaie, cocos si curmale din: nuci, curmale, pudră de roşcove, lămâie, cocos, caju, sirop de agave, unt de cocos.
Ingrediente:
- 100 g nuci
- 50 g curmale
- 1 linguriţă pudră de roşcove
Pentru crema de lămâie şi cocos:
- 1 lămâie
- 150 g cocos
- 150 g caju
- sirop de agave
- 1 lingură unt de cocos
Mod de preparare:
Mixezi nucile şi curmalele în blender sau în robotul de bucătărie, până obţii o compoziţie omogenă, în care încorporezi pudra de roşcove.
Repartizezi compoziţia în mod egal în inete de inox şi o presezi uşor, cu dosul lingurii.
Păstrezi la rece formele cu blaturile prăjiturilor.
Pentru cremă, hidratezi 2 ore fructele caju în apă rece. Mixezi îri blender nuca de cocos, cajuul şi zeama de lămâie proaispăt stoarsă, până obţii o pastă densă.
Adaugi untul de cocos topit, sirop de agave după gust, coaja rasă de lămâie şi continui procesarea.
Torni cu grijă crema obţinută, peste blatul din inele şi păstrezi prăjitura la rece pentru 2-3 ore.
Prajitura cu lamaie, cocos si curmale
Pofta buna!