Prajitura cu lamaie si esenta de vanilie
PrinteazaPrajitura cu lamaie si esenta de vanilie din: faina, zahar tos, drojdie, sare, lapte, unt, esenta de vanilie, oua, zahar tos, coaja de lamaie, unt si suc de lamaie.
- 2 3/4 cani faina
- 1/4 cana zahar
- 1 pachet drojdie
- 1 praf de sare
- 1/2 cana lapte
- 4 linguri unt
- 1 1/2 lingurita esenta de vanilie
- 2 oua
umplutura:
- 1/2 cana zahar
- coaja de la 4 lamai
- 4 linguri unt
glazura:
- 1 cana zahar pudra
- 5 linguri suc de lamaie
Mod de preparare:
Amestecaţi 2 căni făină cu zahăr, drojdie şi sare. Incălziţi laptele şi untul, amestecaţi până când tot untul se topeşte.
Turnaţi peste amestecul de făină, adăugaţi vanilie şi ouă, unul cate unul, amestecând.
Incorporati restul de faina si framantati până devine omogen şi elastic.
Când se desprinde uşor de pe mâini, presăraţi cu puţină făină, acoperiţi şi puneţi la loc cald, pentru a creşte.
Pentru umplutură, amestecaţi zahărul cu coaja rasă de lămâie. Scoateţi aluatul şi întindeţi o foaie.
Tăiaţi foaia în dreptunghiuri. Ungeţi cu unt moale şi presăraţi umplutura de zahăr şi lămâie. Suprapuneţi câte 5 foi.
Tăiaţi teancul de foi suprapuse în 3 părţi egale. Asezati într-o tavă de chec unsă şi tapetată.
Acoperiţi tava şi lăsaţi la loc cald, 30 – 50 de minute, să crească aluatul. Coaceţi la foc potrivit, în cuptor pentru aproximativ 20-30 de minute.
Scoateţi tava din cuptor şi lăsaţi la răcit. Amestecaţi zahărul pudra cu zeama de lămâie până la omogenizare şi stropiţi prajitura.
Prajitura cu lamaie si esenta de vanilie
Pofta buna!
Asta-i cozonac, a? Da