Prajitura cu bezea si nectarine din: nectarine, zahar, oua, lapte, ulei, faina, sare. Ingrediente: 5 nectarine 300 g zahăr 5 ouă 200 ml lapte 100 ml ulei 10 linguri făină 2 plicuri zahăr vanilat 1 praf de sare Mod de preparare: Separi gălbenuşurile de albuşuri. Mixezi gălbenuşurile cu 150 g de zahăr până capătă o […]
Prajitura cu lamaie si gem
PrinteazaPrajitura cu lamaie si gem din: foitaj, mere, zahar, faina, lamaie, unt, gem.
Ingrediente:
- 400 g aluat foitaj
- 4 mere roşii
- 3-4 linguri zahăr
- 3 linguri gem
- 1 lămâie mică
- 1 linguriţă unt
- 1 linguriţă făină
Mod de preparare:
Speli merele, le tai în două, le scoţi cotorul, apoi tai jumătăţile de măr pe lăţime în felii subţiri.
Intr-o cratiţă pui feliile de măr, zahărul, zeama de lămâie după gust şi apă cât să cuprindă merele.
Dai cratiţa la foc, laşi la fiert 1 minut, apoi scoţi feliile de măr cu o paletă, le întinzi pe o tavă şi le laşi la răcit.
Presari făină pe masa de lucru, întinzi aluatul puţin cu sucitorul şi tai fâşii lungi de 20-25 cm şi late de circa 4 cm.
Ungi o fâşie de aluat cu 22 puţin gem, pe o margine a fâşiei aşezi feliuţe de măr suprapunându-le uşor, acoperi feliuţele cu cealaltă margine a fâşiei şi rulezi dintr-un capăt cu grijă.
Aşezi ruloul în tava cu forme de brioşe unsă cu puţin unt. Procedezi la fel cu restul aluatului.
Când sunt gata toate rulourile, le dai la cuptorul preîncălzit, circa 20 de minute.
Pofta buna!
poate iti place si:
Prajitura cu bezea si nectarine
Pofta buna!