Prăjitură cu lămâie si mac
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu lamaie si mac din: unt, zahar praf, mac, lamai, gem de caise, oua, lapte, faina, mascarpone si coaja de lamaie.
- 350 g unt
- 350 g zahar praf
- 3 linguri cu varf de mac
- 2 lamai
- 70 g gem de caise
- 6 oua
- 120 ml lapte
- 350 g faina
- zahar praf pentru ornat
crema:
- 150 g gem de caise
- 150 g branza mascarpone
ornare:
- zahar praf
- coaja rasa de lamaie
Mod de preparare:
Frecaţi untul cu zahărul, până când obţineţi o compoziţie cremoasă. Adăugaţi macul, coaja rasă de la cele două lămâi, gemul de caise şi gălbenuşurile de ou. Amestecaţi energic mai întâi şi apoi bateţi bine compoziţia.
Adăugaţi laptele şi apoi făina şi amestecaţi până când obţineţi o compoziţie omogenă. Bateţi albuşurile spumă şi când spuma este tare, încorporaţi-o treptat în compoziţia preparată anterior. Turnaţi compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată şi coaceţi blatul la foc potrivit.
Scoateţi-l apoi din cuptor, lăsaţi-l la răcit şi tăiaţi-l în 2 foi. Puneţi o foaie pe un platou şi ungeţi-o cu gem de caise. Deasupra gemului întindeţi un strat uniform de brânză mascarpone şi peste ea puneţi a doua foaie, pe care presaţi-o puţin pentru a se aranja bine peste cremă.
Pentru ornare, amestecaţi zahăr praf cu coajă proaspăt rasă de lămâie şi presăraţi deasupra.
Prăjitură cu lămâie si mac
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajitura cu lamaie
Foarte buna prajitura cu lamaie si mac