Prajitura cu lamaie si mascarpone
PrinteazaPrajitura cu lamaie si mascarpone din: lamai, unt, zahar, migdale, malai, praf de copt, mascarpone.
- 2 lamai
- 40g de unt, moale
- 3 oua
- 250g de zahar
- 200g de migdale macinate
- 75g de malai
- 1 lingurita praf de copt
- mascarpone, pentru servit
Ingrediente pentru sirop:
- 40g de zahar
- zeama de la 1 lamaie
Mod de preparare:
Ungeti cu unt o forma rotunda de prajitura, cu diametrul de 23cm si incingeti cuptorul la 180°C.
Puneti lamaile intr-o cratita si acopera-le cu apa rece.
Da-le in clocot, scurge-le, acopera-le din nou cu apa rece si lasa-le sa fiarba 1 ora, pana cand se inmoaie foarte bine.
Daca e nevoie, suplimenteaza apa pe parcurs. Scurgeti bine lamaile.
Cand s-au racit, taie-le in jumatati, indeparteaza samburii si paseaza-le la blender.
Adaugati la blender toate celelalte ingrediente si continuati procesarea pana la omogenizare.
Transfera-l in forma de prajitura si coace-l 40-50 de minute, pana cand devine auriu si incepe sa se stranga pe margini.
Intre timp, prepara siropul amestecand zaharul cu zeama de lamaie.
Cand prajitura s-a copt, scoate-o din cuptor si las-o sa se raceasca putin.
Cat este calda inca, toarna peste ea siropul, apoi las-o sa se raceasca de tot. Serveste-o cu mascarpone.
Prajitura cu lamaie si mascarpone
Pofta buna!