Prajitura cu lamaie si migdale
PrinteazaPrajitura cu lamaie si migdale din: lamai, unt, oua, zahar, migdale macinate, malai, praf de copt, mascarpone, zeama de lamaie.
Ingrediente:
- 2 lamai
- 140g de unt
- 3 oua
- 250g de zahar
- 200g de migdale macinate
- 175g de malai
- 1 lingurita praf de copt
- mascarpone, pentru servit
Ingrediente pentru sirop:
- 140g de zahar
- zeama de la 1 lamaie
Mod de preparare:
Unge cu unt o forma rotunda de prajitura, cu diametrul de 23cm si incinge cuptorul la 180°C.
Pune lamaile intr-o cratita si acopera-le cu apa rece. Da-le in clocot, scurge-le, acopera-le din nou cu apa rece si lasa-le sa fiarba 1 ora, pana cand se inmoaie foarte bine. Scurge bine lamaile.
Cand s-au racit, taie-le in jumatati, indeparteaza samburii si paseaza-le in robotul de bucatarie.
Adauga in robotul de bucatarie toate celelalte ingrediente si continua sa le amesteci pana ce obtii un aluat aerat.
Transfera-l in forma de prajitura si coace-l 40-50 de minute, pana cand devine auriu si incepe sa se stranga pe margini. Intre timp, prepara siropul amestecand zaharul cu zeama de lamaie.
Cand prajitura s-a copt, scoate-o din cuptor si las-o sa se raceasca putin. Cat este calda inca, toarna peste ea siropul, apoi las-o sa se raceasca de tot. Serveste-o cu mascarpone.
Prajitura cu lamaie si migdale
Pofta buna!