Prajitura cu lamaie, pere si migdale
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu lamaie, pere, migdale, faina, oua, unt, praf de copt, zahar, miere si nuc ade cocos.
Ingrediente:
- 250 g făină
- 4 ouă
- 150 g migdale pisate
- 250 g unt
- 1 plic praf de copt
- 250 g zahăr obişnuit
Ingrediente ornat:
- 200 g miere
- 2 linguri nucă de cocos
Mod de preparare:
Cureţi perele de coajă, le tai felii, le amesteci cu zeama de lămâie şi le laşi la rece.Amesteci făina cu praful de copt, zahărul obişnuit, ouăle bătute spumă, migdalele pisate şi untul. Impărţi aluatul in jumatate si întinzi oparte intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt.
Asezi jumatate di pere scurse de zeama de lamaie, intinzi aluatul ramas, apoi perele ramase. Dai prăjitura la cuptor, la foc potrivit, până se aureşte.
Amesteci zeama de lămâie rămasă cu zahărul pudră şi torni siropul peste prăjitură după ce o scoţi din cuptor. O ungi apoi cu miere şi presari nuca de cocos.
Pofta buna!