Prajitura de lamaie cu sirop de limoncello

Printeaza

Prajitura de lamaie cu sirop de limoncello din: unt, zahar, oua, malai, migdale, praf de copt, lamaie, limoncello.

Ingrediente:

  • 50 g de unt
  • 250 g de zahăr fin
  • 3 oua
  • 100 g de mălai fin
  • 250 g de migdale măcinate
  • 1 linguriţă praf de copt
  • coaja rasă de la 3 lămâi
  • sucul de la 1 lămâie
  • 4 linguri de limoncello
  • 3 linguri de zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 140° C. Se unge baza unei forme detaşabile de tort de 23 cm. Se bat cu mixerul 50 g de unt cu 250 g de zahăr fin, până se obţine un amestec uşor şi pufos.

Se adaugă 3 ouă unul câte unul, amestecând de fiecare dată. Se adaugă 100 g de mălai fin, 250 g de migdale măcinate, 1 linguriţă praf de copt, coaja rasă de la 3 lămâi şi sucul de la 1 lămâie.

Se coace aproximativ 50 de minute-1 oră, până când prăjitura este rumenă. După 30 de minute, se acoperă partea de sus a prăjiturii cu folie de aluminiu pentru a nu se rumeni prea tare.

Se prepară siropul încălzind 4 linguri de limoncello cu 3 linguri de zahăr pudră până când acesta se topeşte. Prăjitura se serveşte caldă, tăiată în felii, stropită cu sirop de limoncello.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.