Prajitura de lamaie cu sirop de limoncello
PrinteazaPrajitura de lamaie cu sirop de limoncello din: unt, zahar, oua, malai, migdale, praf de copt, lamaie, limoncello.
- 50 g de unt
- 250 g de zahăr fin
- 3 oua
- 100 g de mălai fin
- 250 g de migdale măcinate
- 1 linguriţă praf de copt
- coaja rasă de la 3 lămâi
- sucul de la 1 lămâie
- 4 linguri de limoncello
- 3 linguri de zahăr pudră
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 140° C. Se unge baza unei forme detaşabile de tort de 23 cm. Se bat cu mixerul 50 g de unt cu 250 g de zahăr fin, până se obţine un amestec uşor şi pufos.
Se adaugă 3 ouă unul câte unul, amestecând de fiecare dată. Se adaugă 100 g de mălai fin, 250 g de migdale măcinate, 1 linguriţă praf de copt, coaja rasă de la 3 lămâi şi sucul de la 1 lămâie.
Se coace aproximativ 50 de minute-1 oră, până când prăjitura este rumenă. După 30 de minute, se acoperă partea de sus a prăjiturii cu folie de aluminiu pentru a nu se rumeni prea tare.
Se prepară siropul încălzind 4 linguri de limoncello cu 3 linguri de zahăr pudră până când acesta se topeşte. Prăjitura se serveşte caldă, tăiată în felii, stropită cu sirop de limoncello.
Pofta buna!