Prăjitură Lamington

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura lamington din: zahar pudra cu aroma de vanilie, zahar tos, cacao neagra, faina, amidon, lapte, oua, unt, fulgi de nuca de cocos si ciocolata menaj.

Ingrediente:Prăjitură Lamington

  • 500 g zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 125 g zahăr tos
  • 75 g cacao neagră
  • 125 g faină cu agent de creştere
  • 60 g amidon
  • 125 ml lapte
  • 3 ouă
  • 15 g unt
  • 3 linguri apă

pentru decor:

  • 400 g fulgi de nucă de cocos
  • 100 g ciocolată menaj

Mod de preparare:

Bate ouăle cu telul sau cu mixerul până când devin spu¬moase, apoi adaugă treptat zahărul tos şi bate în conti¬nuare până când acesta se dizolvă. Diluează 10 g de unt cu apa fierbinte.

Adaugă faina cernută şi amidonul peste ouă, amestecând continuu până la obţinerea unei compoziţii umflate şi spumoase, încorporează untul diluat, amestecând rapid cu telul .

Toarnă compoziţia într-o tavă dreptunghiulară de 18×28 cm, tapetată în prealabil cu hârtie de copt, şi coace-o 30 de minute la 180° C. Las-o să se răcească. Taie pandişpanul în 16 bucăţi. Cerne zahărul pudră şi cacaua şi amestecă-le.

Pune laptele, ciocolata ruptă bucăţi şi untul rămas la încălzit, apoi adaugă cacaua amestecată cu zahărul şi fierbe totul, amestecând continuu cu o lingură de lemn, până când obţii o compoziţie omogenă.

Scufundă bucăţile de pandişpan, pe rând, în sosul de ciocolată, apoi tăvăleştele prin fulgii de nucă de cocos, înainte de a le servi, lasă prăjiturile într-un loc răcoros câteva ore pentru a se răci şi usca complet.

Prăjitură Lamington

Prăjitură Lamington

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.