Prăjitură Lamington
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura lamington din: zahar pudra cu aroma de vanilie, zahar tos, cacao neagra, faina, amidon, lapte, oua, unt, fulgi de nuca de cocos si ciocolata menaj.
- 500 g zahăr pudră cu aromă de vanilie
- 125 g zahăr tos
- 75 g cacao neagră
- 125 g faină cu agent de creştere
- 60 g amidon
- 125 ml lapte
- 3 ouă
- 15 g unt
- 3 linguri apă
pentru decor:
- 400 g fulgi de nucă de cocos
- 100 g ciocolată menaj
Mod de preparare:
Bate ouăle cu telul sau cu mixerul până când devin spu¬moase, apoi adaugă treptat zahărul tos şi bate în conti¬nuare până când acesta se dizolvă. Diluează 10 g de unt cu apa fierbinte.
Adaugă faina cernută şi amidonul peste ouă, amestecând continuu până la obţinerea unei compoziţii umflate şi spumoase, încorporează untul diluat, amestecând rapid cu telul .
Toarnă compoziţia într-o tavă dreptunghiulară de 18×28 cm, tapetată în prealabil cu hârtie de copt, şi coace-o 30 de minute la 180° C. Las-o să se răcească. Taie pandişpanul în 16 bucăţi. Cerne zahărul pudră şi cacaua şi amestecă-le.
Pune laptele, ciocolata ruptă bucăţi şi untul rămas la încălzit, apoi adaugă cacaua amestecată cu zahărul şi fierbe totul, amestecând continuu cu o lingură de lemn, până când obţii o compoziţie omogenă.
Scufundă bucăţile de pandişpan, pe rând, în sosul de ciocolată, apoi tăvăleştele prin fulgii de nucă de cocos, înainte de a le servi, lasă prăjiturile într-un loc răcoros câteva ore pentru a se răci şi usca complet.
Prăjitură Lamington
Pofta buna!