Prajitura cu lapte si caise
PrinteazaPrajitura cu lapte si caise din: caise, oua, zahar, ulei, faina, lapte, praf de copt, zahar pudra.
- 1/2 kg caise
- 4 ouă
- 1 cană zahăr
- 1/2 cană ulei
- 2 căni făină
- 1/2 cană lapte
- 1 praf de copt
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă cu zahărul şi ie laşi deoparte.
Dizolvi praful de copt în lapte şi îl adaugi peste albuşuri împreună cu gălbenuşurile şi uleiul, iar la urmă pui făina.
Ungi o tavă cu ulei, o tape- tezi cu făină şi torni compoziţia.
Desfaci caisele, le tai în sferturi, le aşezi în tavă şi dai prăjitura la cuptor pentru 25-30 de minute.
După ce ai scos-o de la cuptor, o presari cu zahăr pudră. Tai prăjitura doar când s-a răcit.
Pe o farfurie, pui bucăţi de prăjitură şi sferturi de caise pe care le pudrezi puţin cu zahăr.
Pofta buna!