Prajitura cu lapte si fulgi de migdale

Printeaza

Prajitura cu lapte si fulgi de migdale din: oua, lapte, zahar, zahar vanilat, fulgi de migdale, coaja de lamaie, esenţă vanilie sau rom, amidon.

Prajitura_cu_lapte_si_fulgi_de_migdale

Ingrediente:

  • 5 ouă
  • 1 l lapte
  • 120 g zahăr
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat
  • fulgi de migdale
  • coaja răzuită de la o lămâie
  • 1 linguriţă esenţă vanilie sau rom
  • 2 linguri amidon

 

 

Mod de preparare:

Fierbi laptele într-o cratiţă. Separi gălbenuşurile de albuşuri, iar pe acestea din urmă le baţi spumă.

Adaugi 100 g de zahăr şi baţi până se întăresc. Freci gălbenuşurile cu restul de zahăr până obţii o compo­ziţie ca o cremă.

Când laptele fierbe, adaugi zahărul vanilat şi dai focul foarte mic. Aten­ţie, laptele nu trebuie să clocotească!

Iei cu o lingu­ră din albuşul spumă şi pui în lapte, dar nu fierbi multe găluşte deodată. Laşi câte 2 minute pe fiecare parte, ca să fie pufoase. Scoţi cu o spumieră şi scurgi.

Când termini cu albuşul fiert, pui coaja de lămâie peste gălbenuşuri, amido­nul, apoi torni laptele câte puţin. Laşi la foc mic până se leagă şi adaugi şi esenţa de vanilie sau de rom.

Pui găluştele de albuş fierte în compoziţia de lap­te, ornezi cu fulgi de mig­dale şi serveşti rece.

 

Prajitura cu lapte si fulgi de migdale

Prajitura_cu_lapte_si_fulgi_de_migdale

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.