Prajitura cu limoncello si lamaie
PrinteazaPrajitura cu limoncello si lamaie din: oua, zahar, sare, drojdie, unt, faina, apă, coaja de lămâie, limoncello.
- 6 ouă
- 50 g zahăr
- 1 linguriţă cu sare
- 25 g drojdie
- 100 g unt
- 400 g făină
Pentru sirop:
- 700 ml apă
- 200 g zahăr
- coaja de la o lămâie
- 250 ml limoncello
Mod de preparare:
Este un dulce Tipic din Napoli, e gustos şi se poate umple şi cu frişcă şi căpşuni sau alte fructe, într-un castron pui ouăle, zahărul, untul moale, drojdia şi le baţi bine cu mixerul. Apoi adaugi făina şi sarea şi baţi până devine un aluat elasti.
Ungi o forma de 28 cm cu unt, aşezi aluatul în formă şi îl laşi la crescut 3 ore, acoperit cu folie de plastic.
După 3 ore, coci la 220 grade, pentru 30 de minute. între timp, faci siropul: pui apa, zahărul şi coaja de lămâie şi le fierbi 20 de minute.
Când e gata, le iei de pe foc şi adaugi limoncello.
Scoţi apoi baba din cuptor şi o înţepi cu o scobitoare, bine peste tot, după care torni câte puţin din siropul pregătit, până îl absoarbe pe tot. Laşi la răcit în formă. Când e rece, îl răstorni pe platou.
Se poate servi aşa cum e sau cu frişcă şi fructe alături ori umplut. (Se foloseste 7 g drojdie uscată, iar forma nu este cea speciala de babă)
Prajitura cu limoncello si lamaie
Pofta buna!