Prajitura cu mac si caise

Printeaza

Prajitura cu mac si caise din: branza de vaci, lapte, ulei de floarea soarelui, galbenus, zahar, faina, praf de copt, caise, albusuri, mac, suc de lamaie, unt.

 

Ingrediente:

  • 100 g branza de vaci
  • 2 linguri lapte
  • 4 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 galbeus
  • 170 g zahar
  • 350 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 500 g caise din conserva
  • 2 albusuri
  • 250 g mac macinat proaspat
  • 1 lingura cu suc de lamaie
  • 100 g unt rece

 

Mod de preparare:

unge o formă de tort (0 26 cm). Se amestecă brânza de vaci cu lapte, ulei, gălbenuş şi 50 g zahăr.

amestecă 200 g făină cu praf de copt; se înglobează jumătate din cantitate în amestecul de brânză.

Apoi se adaugă şi restul şi se frământă. Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie de aluat ceva mai mare decât fundul formei.

aşază în formă şi se ridică uşor pe marginile acesteia. Se încinge cuptorul la 180°C. Se lasă să se scurgă caisele.

bat albuşurile într-un castron, adăugând 20 g zahăr. Se amestecă 200 g mac cu suc de lămâie şi se înglobează.

toarnă în formă, cu caisele. Se toarnă într-un castron restul de 150 g făină cu 50 g mac, 100 g zahăr şi unt rece, dat pe râzătoare.

Cu mâinile reci, se frământă un aluat sfărâmicios. Se repartizează peste caise şi se coace prăjitura 40-45 min.

scoate şi se lasă să se răcească. Se pudrează eventual cu zahăr.

 

Prajitura cu mac si caise

Prajitura_cu_mac_si_caise

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Vreau si eu din prajitura asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.