Prăjitură cu mac şi coacăze
PrinteazaPrăjitură cu mac şi coacăze din: oua, zahar tos, lapte dulce, ulei de floarea soarelui, faina, lamaie, praf de copt, seminte de mac, sare, coacaze rosii si sos de coacaze.
- 3 oua
- 125 g zahar tos
- 100 ml lapte dulce
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- 200 g faina
- o lamaie
- jumatate de pliculet praf de copt
- 25 g seminte de mac
- un varf de lingurita cu sare
- 200 g coacaze rosii
- sos de coacaze rosii
Mod de preparare:
Gălbenuşurile se mixează într-un bol împreună cu zahărul tos până îşi dublează volumul şi se albesc.
Se adaugă coaja de lămâie rasă, laptele dulce rece şi uleiul de floarea soarelui.
Se adaugă făina, seminţele de mac şi praful de copt, se mixează apoi se adaugă albuşurile mixate împreună cu sarea şi suc de lămâie.
Se mixează două minute, se adaugă coacăzele roşii spălate şi scurse de apă, se amestecă împreună cu o lingură şi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt sau în forme mici de chec unse cu unt.
Se introduce în cuptorul încins şi se coace la foc mediu 30-35 de minute, având grijă să nu se ardă.
Se verifică dacă este gata cu o scobitoare, se lasă să se răcească în tavă minimum zece minute apoi se scoate pe un platou.
Se serveste calduta sau rece, simplu sau cu sos de coacaze rosii.
Prăjitură cu mac şi coacăze
Pofta buna!