Prajitura cu mac si compot de fructe
PrinteazaPrajitura cu mac si compot de fructe din: faina, zahar pudra, unt, galbenus, lapte, praf de copt, mac, scortisoara, lamaie si compot de prune sau piersici.
Ingrediente:
Pentru aluat
- 300 g făină
- câte 150 g zahăr pudră şi unt
- 1 gălbenuş
- 6 linguri lapte
- 1 plic praf de copt
- câte 1 lingură unt şi făină pentru tavă
Pentru umplutură
- 250 g mac măcinat
- 250-300 g zahăr pudră
- 1 linguriţă scorţişoară
- 1 lămâie
- 400 g compot de prune sau piersici
Mod de preparare:
Macini seminţele de mac în râşniţa pentru cafea. Scurgi fructele din compot şi le tai în două, dacă foloseşti prune, iar dacă foloseşti piersici, le tai în felii.
Amesteci macul cu zahărul, scorţişoara, coaja rasă de lămâie şi o parte din zeamă, până se formează o pastă.
Mixezi untul moale, la temperatura camerei, împreună cu zahărul şi gălbenuşul, apoi încorporezi laptele, praful de copt şi, treptat, făina cernută. Impărţi aluatul în două.
Intinzi o parte din aluat într-o tavă de 20×25 cm sau într-o tavă pentru tort, pe care ai uns-o şi tapetat-o cu făină.
Intinzi umplutură cu mac, apoi aşezi felioare de fructe şi acoperi cu aluatul rămas.
Acoperi cu crema de mac rămasă şi introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 40-45 de minute.
Prajitura cu mac si compot de fructe
Pofta buna!