Prăjitură cu mac şi glazură de ciocolată
PrinteazaO reteta de prajitura cu mac si glazura de ciocolata din: margarina, zahar pudra, seminte de mac, miere, apa minerala, faina, praf de copt, sare si ciocolata.
- 250 g margarină pentru copt şi gătit
- 150 g zahăr pudră
- 2 linguri seminţe de mac
- 1 lingură miere
- 250 ml apă minerală
- 350 g făină
- 100 g nuci măcinate
- 1 lingură praf de copt
- 2 plicuri
- 1 praf de sare
- 100 g ciocolată neagră sau de menaj
Mod de preparare:
Puneţi într-un bol 200 g margarina înmuiată la temperatura camerei, zahărul pudră, sarea şi 1 plic zahăr vanilinat.
Le mixaţi până obţineţi o cremă omogenă, în care încorporaţi treptat apa minerală, alternând cu făina cernută, 50 g nuci măcinate, mierea, praful de copt şi macul.
Tapetaţi cu hârtie pentru copt o tavă cu dimensiunile de 20 x 30 cm şi turnaţi uniform compoziţia. Introduceţi tava în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, pentru 45 de minute.
Fierbeţi pe bain-marie restul de margarină pentru copt şi gătit împreună cu ciocolata, nucile şi zahărul vanilinat rămase.
Turnaţi glazura fierbinte peste prăjitura rece şi o întindeţi uniform pe toată suprafaţa. O porţionaţi după ce s-a întărit glazura, folosind un cuţit bine ascuţit.
Prăjitură cu mac şi glazură de ciocolată
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajitura cu mac si glazura de ciocolata