Prăjitură cu mac şi glazură de ciocolată

Printeaza

O reteta de prajitura cu mac si glazura de ciocolata din: margarina, zahar pudra, seminte de mac, miere, apa minerala, faina, praf de copt, sare si ciocolata.

Ingrediente:Prăjitură cu mac şi glazură de ciocolată

  • 250 g margarină pentru copt şi gătit
  • 150 g zahăr pudră
  • 2 linguri seminţe de mac
  • 1 lingură miere
  • 250 ml apă minerală
  • 350 g făină
  • 100 g nuci măcinate
  • 1 lingură praf de copt
  • 2 plicuri
  • 1 praf de sare
  • 100 g ciocolată neagră sau de menaj

 

Mod de preparare:

Puneţi într-un bol 200 g margarina înmuiată la temperatura camerei, zahărul pudră, sarea şi 1 plic zahăr vanilinat.

Le mixaţi până obţineţi o cremă omogenă, în care încorporaţi treptat apa minerală, alternând cu făina cernută, 50 g nuci măcinate, mierea, praful de copt şi macul.

Tapetaţi cu hârtie pentru copt o tavă cu dimensiunile de 20 x 30 cm şi turnaţi uniform compoziţia. Introduceţi tava în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, pentru 45 de minute.

Fierbeţi pe bain-marie restul de margarină pentru copt şi gătit împreună cu ciocolata, nucile şi zahărul vanilinat rămase.

Turnaţi glazura fierbinte peste prăjitura rece şi o întindeţi uniform pe toată suprafaţa. O porţionaţi după ce s-a întărit glazura, folosind un cuţit bine ascuţit.

Prăjitură cu mac şi glazură de ciocolată

Prăjitură cu mac şi glazură de ciocolată

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • prajitura cu mac si glazura de ciocolata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.