Prajitura cu mac si lamaie
PrinteazaPrajitura cu mac si lamaie din: oua, zahar, ulei, lamai, mac, faina, sare, praf de copt, albusuri, zahar pudra, zeama de lamaie.
- 8 oua
- 350 g zahar
- 8 linguri ulei
- 2 lamai
- 100 g mac
- 350 g faina
- 1 varf de cutit de sare
- 1 plic praf de copt
pentru glazura:
- 3 albusuri
- 200 g zahar pudra
- zeama de la 1 lamaie
Mod de preparare:
Pentru blat, freci gălbenuşurile împreună cu uleiul. Baţi albuşurile spumă tare cu sarea şi zahărul, până când se topesc cristalele de zahăr.
Adaugi zeama şi coaja rasă a celor două lămâi, apoi încorporezi făina cernută împreună cu praful de copt şi seminţele de mac, amestecând uşor, de jos în sus, cu mişcări delicate.
Ungi cu unt şi tapetezi cu făină sau pesmet fin o tavă cu dimensiunile de aproximativ 25×35 cm.
Torni compoziţia şi o coci la foc mediu, 30-35 de minute. Scoţi blatul din cuptor şi îl laşi să se răcească.
Pentru glazură, freci albuşurile cu zahărul pudră şi zeama de lămâie, folosind o lingură de lemn. Intinzi glazura pe prăjitură şi o păstrezi la rece pentru cel puţin o oră, până când glazura se mai usucă.
O porţionezi cu ajutorul unui cuţit umed, bine ascuţit.
Prajitura cu mac si lamaie
Pofta buna!