Prajitura cu branza de vaci si vanilie din: faina, zahar, unt, oua, branza, lapte, frisca, vanilie. Ingrediente: 225 g făină 60 g făină de migdale 110 g zahăr 200 g unt un ou Pentru umplutură: 800 g brânză de vaci 400 g lapte condensat 3 ouă 125 ml frişcă lichidă esenţă de vanilie coaja rasă […]
Prajitura Maia cu vanilie si cacao
PrinteazaPrajitura Maia cu vanilie si cacao din: oua, zahar, faina, cacao, praf de copt, zahar vanilat, lapte, budinca de vanilie, unt, esenta de vanilie, frisca.
Pentru blat:
- 7 ouă
- 7 linguri zahăr
- 7 linguri făină
- o lingură cacao
- un praf de copt
- 2 plicuri zahăr vanilat
Pentru cremă:
- 500 ml lapte
- un plic budincă de vanilie
- 1/2 pachet unt
- esenţă de vanilie
Pentru decor:
- 250 g frişcă
- fulgi de ciocolată sau ciocolată rasă
Mod de preparare:
1. Pentru prepararea blatului, se separă albuşurile şi se mixează împreună cu zahărul.
Se adaugă apoi gălbenuşurile, zahărul vanilat, făina amestecată cu praful de copt şi, la sfârşit, cacaua.
2. Se coace blatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
3. Pentru cremă, se dizolvă budinca de vanilie în lapte şi, dacă este nevoie, se mai pot adăuga 2-3 linguri de zahăr.
Se pune pe foc mic compoziţia, amestecând mereu, până se îngroaşă ca o smântână.
Când se răceşte, se adaugă untul şi o linguriţă de esenţă de vanilie.
4. Se taie blatul în două foi, între care se întinde crema.
Deasupra se întinde frişca şi se ornează prăjitura cu fulgi de ciocolată.
Pofta buna!
poate iti place si:
Prajitura de foi cu cafea
Prajitura de foi cu cafea din: oua, zahar, nuca, faina, apa minerala, cafea, praf de copt, mascarpone, cacao. Ingrediente: Pentru foi: 8 albuşuri 10 linguri zahăr 10 linguri nuca măcinată 6 linguri făină 4 linguri apă minerală o linguriţă zeamă de lămâie un plic praf de copt Pentru cremă: 500 g mascarpone 3 linguri cremă de […]
Pofta buna!