Prăjitură cu mălai şi măr
PrinteazaO reteta de prajitura cu malai si mar din: unt, malai, faina, paine, lapte, oua, ulei de masline, smochine, stafide, mere, scortisoara, sare, portocale si lamai.
- 1 cub de unt
- 100g de mălai
- 200g de făină
- 100g de pâine veche de 1-2 zile
- 500ml de lapte
- 3 ouă mari, bătute
- 50ml ulei de măsline
- 100g de smochine uscate
- 100g de stafide
- 4 mere mari
- 1 linguriţă de scorţişoară
- 1 linguriţă de sare
- 2 portocale şi 2 lămâi
Mod de preparare:
Pâinea se mărunţeşte într-un robot (o poţi înlocui cu pesmet, la nevoie), apoi se amestecă împreună cu mălaiul şi făina (ingredientele uscate). Se rade coaja de la portocale şi lămâi pe o răzătoare cu ochiuri mici. Se amestecă bine cu laptele, uleiul, ouăle, sarea şi scorţişoara (ingredientele lichide).
Se încinge cuptorul la 180º C. Smochinele se taie sau se rup în fâşii; merele se cojesc şi se taie cubuleţe. Se unge cu unt o formă de prăjitură cu marginile rabatabile şi diametrul de 28cm. Se amestecă ingredientele uscate cu cele lichide, se adaugă smochinele, stafidele şi merele şi se amestecă încă o dată.
Se toarnă în forma de prăjitură şi se bagă la cuptor timp de 50-60 de minute sau până când aluatul devine rumen-auriu.
Prăjitură cu mălai şi măr
Pofta buna!