Prajitura cu mandarine
PrinteazaO reteta de prajitura cu mandarine din: faina, zahar, iaurt, rom, galbenusuri, zahar vanilat, unt, albusuri, zahar praf, mandarine, dulce de caise si cacao.
blat:
- 450 g faina
- 100 g zahar
- 150 g iaurt
- 1 lingura rom
- 2 galbenusuri
- 1 lingurita zahar vanilat
- 100 g unt
glazura:
- 5 albusuri
- 100 g zahar praf
- 500 g cubulete de mandarine
- 4 linguri dulceata de caise sau de citrice
- 1 lingura cacao
Mod de preparare:
Frecaţi untul cu zahărul, vanilia şi gălbenuşurile, până obţineţi o compoziţie spumoasă. Adăugaţi iaurtul, romul şi treptat făina. Frământaţi puţin aluatul şi întindeţi din el o foaie într-o tavă unsă şi tapetată.
Coaceţi-o la foc potrivit. între timp, preparaţi glazura: bateţi albuşurile spumă, adăugaţi zahărul şi mandarinele, curăţate de coajă şi tăiate în cubulete.
Scoateţi tava din cuptor, ungeţi blatul copt cu dulceaţă şi turnaţi deasupra spuma de albuş cu fructe. Nivelaţi spuma şi puneţi tava din nou în cuptor, la foc foarte mic şi ţineţi-o până când glazura de albuş se întăreşte.
Ca să nu se îngălbenească albuşul, după 10 minute de când aţi pus tava la cuptor, acoperiţi prăjitura cu o coală albă de hârtie.
Această prăjitură trebuie tăiată cât este călduţă. Pudraţi-o cu cacao înainte de a o tăia.
Prajitura cu mandarine
Pofta buna!