Prajitura cu marmelada de prune si lapte
PrinteazaPrajitura cu marmelada de prune si lapte din: lapte, făină semigroasă (textură ca şi grisul), marmeladă de prune, drojdie proaspătă, unt, oua, sare, zahar.
- 500 ml lapte
- 1200 g făină semigroasă (textură ca şi grisul)
- 500 g marmeladă de prune
- 10 g drojdie proaspătă
- 100 g unt
- 2 ouă
- sare
- 1 linguriţă zahăr
Mod de preparare:
Intr-un vas pui laptele călduţ, zahărul şi drojdia. Acoperi vasul cu un prosop şi îl laşi aproximativ 15 minute la odihnit.
In alt vas pui ouăle, sarea, untul, compoziţia de lapte şi amesteci.
Treptat, adaugi făina şi amesteci bine, până obţii un aluat potrivit de tare. Laşi la dospit aproximativ 1 oră.
După ce aluatul a crescut, pudrezi cu făină masa de lucru şi întinzi aluatul în aproximativ 1 cm grosime.
Tai aluatul pe orizontală şi verticală, încât să iasă pătrate cu diagonala de 8 cm.
Pui câte o lingură de marmeladă în centrul pătratului şi aduni colţurile până obţii o mingiuţă. Procedezi astfel cu toate pătratele. într-o oală pui o sită pentru gătit la abur şi adaugi apă până la fundul sitei.
Când apa dă în clocot, aşezi câteva mingiuţe cu distanţă între ele şi acoperi oala cu un capac. Le laşi la abur 15 minute.
După ce le scoţi de pe abur, le ungi cu unt topit, apoi presari pudra de cacao, scorţişoara sau ciocolata topită deasupra.
Prajitura cu marmelada de prune si lapte
Pofta buna!