Prajitura cu marmelada de prune si lapte

Printeaza

Prajitura cu marmelada de prune si lapte din: lapte, făină semigroasă (textură ca şi grisul), marmeladă de prune, drojdie proaspătă, unt, oua, sare, zahar.

 

Ingrediente:Prajitura_cu_marmelada_de_prune_si_lapte

  • 500 ml lapte
  • 1200 g făină semigroasă (textură ca şi grisul)
  • 500 g marmeladă de prune
  • 10 g drojdie proaspătă
  • 100 g unt
  • 2 ouă
  • sare
  • 1 linguriţă zahăr

 

 

Mod de preparare:

Intr-un vas pui laptele călduţ, zahărul şi drojdia. Acoperi vasul cu un prosop şi îl laşi aproximativ 15 minute la odihnit.

In alt vas pui ouăle, sarea, untul, compoziţia de lapte şi amesteci.

Treptat, adaugi făina şi amesteci bine, până obţii un aluat potrivit de tare. Laşi la dospit aproximativ 1 oră.

După ce aluatul a crescut, pudrezi cu făină masa de lucru şi întinzi aluatul în aproximativ 1 cm grosime.

Tai alua­tul pe orizontală şi verticală, încât să iasă pătrate cu diagonala de 8 cm.

Pui câte o lingură de marmeladă în centrul pătratului şi aduni colţurile până obţii o mingiuţă. Procedezi astfel cu toate pătratele. într-o oală pui o sită pentru gătit la abur şi adaugi apă până la fundul sitei.

Când apa dă în clocot, aşezi câteva mingiuţe cu distanţă între ele şi acoperi oala cu un capac. Le laşi la abur 15 minute.

După ce le scoţi de pe abur, le ungi cu unt topit, apoi presari pudra de cacao, scorţişoara sau ciocolata topită deasupra.

 

Prajitura cu marmelada de prune si lapte

Prajitura_cu_marmelada_de_prune_si_lapte

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.