Prajitura marmorata cu branza
PrinteazaPrajitura marmorata cu branza din: unt, faina, zahar, zahar vanilat, oua, sare, cacao, branza dulce si budinca de vanilie.
- 200 g unt
- 250 g faina
- 225 g zahar
- 2 pachetele zahar vanilat
- 4 oua
- sare
- 3 linguri cacao
- 750 g branza dulce
- 1 pachet budinca de vanilie
Mod de preparare:
Pentru aluat puneţi într-un castron 100 g unt tăiat fulgi, făina, 75 g zahăr, 1 pacheţel zahăr vanilinat, 1 ou, un praf de sare şi o lingură de cacao. Frământaţi totul bine. Aşezaţi aluatul rezultat într-o folie alimentară si lăsati-l circa 30 de minute la rece. Pe o suprafaţă presărată cu făină întindeţl aluatul pe rotund (34 cm), apoi aşezaţi-l într-o formă (26 cm) unsă cu grăsime şl lăsaţi o margine liberă.
Inţepaţi aluatul de mai multe ori. Preîncălziţl cuptorul la 180°C. Separaţi ouăle rămase. Bateţi restul de unt, zahărul şi zahărul vanilinat. Incorporaţi gălbenuşurile pe rând şi amestecaţi. Adăugaţi brânza şi budinca de vanilie. Bateţi albuşurile spumă împreună cu un praf de sare şi încorporaţi-le în amestecul de mal sus. Impărţiţi crema în două.
Cerneţi cacao peste una din părţi. Aşezaţi ambele creme ca nişte pete pe blat, apoi uniformizaţi. Coaceţi prăjitura cea 65 de minute apoi lăsaţi-o să se răcească şi ornaţi-o după cum doriţi.
Prajitura marmorata cu branza
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajitura marmorata cu branza
Prajitura asta marmorata este ciudata