Prăjitură marmorată cu struguri
PrinteazaO reteta de prajitura marmorata cu struguri din: oua, zahar, margarina, lapte, bicarbonat de sodiu, otet, zahar vanilat, coaja de lamaie, cacao, faina, struguri albi, sare, unt, faina si struguri.
- 4 ouă
- 250 g zahăr
- 250 g margarină
- 200 ml lapte
- 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
- 1 linguriţă oţet sau zeamă de lămâie
- 1 plic zahăr vanilat
- coaja rasă de la 1 lămâie
- 2 linguri cacao
- 400 g făină
- 800 g struguri albi
- 1 praf de sare
- 1 lingură unt pentru tavă
- 4-5 linguri făină pentru tavă şi struguri
Mod de preparare:
Spălaţi strugurii, desprindeţi boabele de pe ciorchine şi lăsaţi-le la scurs.
Separaţi albuşurile de gălbenuşuri.
Frecaţi margarina înmuiată la temperatura camerei cu sarea şi zahărul.
Adăugaţi treptat gălbenuşurile, apoi laptele, aromele, bicarbonatul stins cu oţet şi făina cernută.
Bateţi spumă albuşurile şi încorporaţi-le în alluat, amestecând de jos în sus.
Impărţiţi compoziţia în două, puneţi cacaua în jumătate din ea şi omogenizaţi.
Intr-o tavă cu dimensiunile 30×40 cm, unsă c:u unt şi tapetată cu făină, turnaţi compoziţia cu cacao peste cea albă şi amestecaţi-le uşor pe verticală, folosind o furculiţă.
Aşezaţi deasupra boabele de struguri trecute prin făină.
Coaceţi prăjitura în cuptorul preîncălzit, la foc iute, timp de 10 minute, apoi reduceţi intensitatea focului la jumătate şi continuaţi coacerea timp de 20 de minute.
Porţionaţi prăjitura când s-a răcit.
Prăjitură marmorată cu struguri
Pofta buna!