Prăjitură cu marţipan si migdale macinate
PrinteazaO reteta de prajitura cu martipan si migdale macinate din: unt, oua, migdale macinate, miere, sare, esenta de vanilie, lichior de portocale, coaja de portocala, faina, praf de copt, gem de portocale si ciocolata cu lapte.
- 200 g migdale decojite, măcinate
- 150 g miere lichidă
- 200 g unt moale
- 5 ouă
- puţină sare
- 1/2 linguriţă esenţă de vanilie
- 5 linguri lichior de portocale
- sucul şi coaja rasă de la o portocală
- 300 g făină
- 1 linguriţă praf de copt
- 50 g migdale decojite, măcinate
- 150 g gem de portocale
- 150 g ciocolată cu lapte
Mod de preparare:
Incingeţi cuptorul la 180°C. Amestecaţi migdalele cu 100 g miere. Puneţi deoparte 150 g din acest amestec de marţipan şi acoperiţi-l. Bateţi untul cu ouăle, restul de marţipan şi mierea până obţineţi un amestec cremos.
Incorporaţi sarea cu esenţa de vanilie, 2 linguri lichior de portocale, coaja şi sucul de la o jumătate de portocală. Adăugaţi, în aluat, făina cu praful de copt şi migdalele. Puneţi aluatul într-o formă de chec (lungime circa 30 cm), unsă cu grăsime şi presărată cu făină şi coaceţi-l 55-60 de minute.
Scoateţi prăjitura din cuptor şi lăsaţi-o să se răcească, apoi tăiaţi-o orizontal, în trei. 3 Amestecaţi sucul de portocale cu lichiorul şi însiropaţi blaturile. Intindeţi pe fiecare jumătate din cantitatea de gem şi marţipan, aşezaţi-le unul peste celălalt şi presaţi-le uşor.
Tăiaţi ciocolata şi topiţi-o în bain-marie. Lăsaţi- o să se răcească puţin, apoi întindeţi-o peste prăjitură şi lăsaţi-o să se întărească.
Poftă bună!