Prăjitură cu mascarpone si banane
PrinteazaPrăjitură cu mascarpone si banane din: oua, zahar, faina, cacao, praf de copt, ulei, nuci, zahar pudra, banane, mascarpone, ciocolata, frisca.
pentru blat:
- 7 oua
- 170 g zahar
- 9 linguri faina
- 3-4 linguri cacao
- 1 plic praf de copt
- 5 linguri ulei
- 100 g nuci taiate marunt
pentru crema:
- 200 g unt
- 6 linguri zahar pudra
- 4 banane
- 1/2 kg mascarpone
pentru glazura:
- 100 g ciocolata
- 50 ml frisca
Mod de preparare:
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă tare, adaugi zahărul şi baţi în continuare până când se întăreşte bezeaua în care vei încorpora treptat gălbenuşurile şi uleiul, amestecând uşor după fiecare.
La sfârşit, adaugi nucile şi făina cernută împreună cu praful de copt şi cacaua.
Torni compoziţia în două tăvi de 20×30 cm, tapetate cu hârtie de copt şi coci blaturile la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, pentru 25 de minute.
Pentru cremă, freci spumă untul moale şi zahărul, apoi încorporezi mascarpone şi omogenizezi. După ce blaturile s-au răcit, le ungi cu 1/2 din cremă şi le suprapui.
Aşezi deasupra bananele tăiate rondele şi le acoperi cu o cremă preparată din ciocolata topită la bain-marie împreună cu frişca lichidă.
Păstrezi prăjitura în frigider cel puţin 1 oră şi o porţionezi cu ajutorul unui cuţit umezit, pe care îl ştergi de câte ori se încarcă.
Prăjitură cu mascarpone si banane
Pofta buna!