Prajitura cu mascarpone, cacao si coniac
PrinteazaPrajitura cu mascarpone, cacao si coniac din: pişcoturi, biscuiţi populari, mascarpone, oua, zahar, unt cu 80% grăsime, cacao, esenta de rom, lapte, cafea amestecată cu coniac, frişcă lichidă, fructe.
Ingrediente:
- 200 g pişcoturi
- 200 g biscuiţi populari
- 250 g mascarpone
- 7 ouă
- 10 linguri zahăr
- 200 g unt cu 80% grăsime
- 2 linguri cacao
- 1 fiolă esenţă de rom
- 1200 ml lapte
- 200 ml cafea amestecată cu coniac
- 400 ml frişcă lichidă
- 150 g zahăr pudră
- fructe pentru decor
Mod de preparare:
Treci rapid pişcoturile prin cafeaua cu coniac şi le aşezi în strat, într-o tavă de aproximativ 25×35 cm, cu pereţi înalţi. Mixezi frişca.
Separi albuşurile de gălbenuşurile a 2 ouă. Baţi albuşurile spumă tare, adăugând pe rând zahărul pudră.
Incorporezi apoi mascarpone şi gălbenuşurile. întinzi crema peste pişcoturi şi acoperi cu un strat de biscuiţi.
Mixezi gălbenuşurile ouălor rămase, zahărul tos şi 200 ml lapte rece.
Pui la fiert laptele rămas, iar când acesta clocoteşte, adaugi amestecul cu gălbenuşuri şi mixezi energic, până când se îngroaşă crema.
Freci spumă untul şi încorporezi lingură cu lingură crema călduţă.
Colorezi cu pudră de cacao jumătatedin cremă. Intinzi peste pişcoturi crema albă, acoperi cu biscuiţi, apoi întinzi crema de cacao, pui un nou strat de biscuiţi şi decorezi cu frişcă şi fructe după preferinţă.
După ce a stat la rece timp de 8 ore, porţionezi prăjitura cu un cuţit mereu umezit, pe care îl ştergi de cremă când s-a încărcat.
Prajitura cu mascarpone, cacao si coniac
Pofta buna!