Prajitura cu mascarpone, cacao si coniac

Printeaza

Prajitura cu mascarpone, cacao si coniac din: pişcoturi, biscuiţi popu­lari, mascarpone, oua, zahar, unt cu 80% grăsime, cacao, esenta de rom, lapte, cafea ames­tecată cu coniac, frişcă lichidă, fructe.

Prajitura_cu_mascarpone_cacao_si_coniac

Ingrediente:

  • 200 g pişcoturi
  • 200 g biscuiţi popu­lari
  • 250 g mascarpone
  • 7 ouă
  • 10 linguri zahăr
  • 200 g unt cu 80% grăsime
  • 2 linguri cacao
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • 1200 ml lapte
  • 200 ml cafea ames­tecată cu coniac
  • 400 ml frişcă lichidă
  • 150 g zahăr pudră
  • fructe pentru decor

Mod de preparare:

Treci rapid pişcoturile prin cafeaua cu coniac şi le aşezi în strat, într-o tavă de aproximativ 25×35 cm, cu pereţi înalţi. Mixezi frişca.

Separi albu­şurile de gălbenuşurile a 2 ouă. Baţi albuşurile spumă tare, adăugând pe rând zahărul pudră.

Incorporezi apoi mascarpone şi găl­benuşurile. întinzi crema peste pişcoturi şi acoperi cu un strat de biscuiţi.

Mixezi gălbenuşurile ouălor rămase, zahărul tos şi 200 ml lapte rece.

Pui la fiert laptele rămas, iar când acesta clocoteş­te, adaugi amestecul cu gălbenuşuri şi mixezi ener­gic, până când se îngroa­şă crema.

Freci spumă untul şi încorporezi lingu­ră cu lingură crema căldu­ţă.

Colorezi cu pudră de cacao jumătatedin cremă. Intinzi peste pişcoturi crema albă, acoperi cu biscuiţi, apoi întinzi crema de cacao, pui un nou strat de biscuiţi şi decorezi cu frişcă şi fructe după preferinţă.

După ce a stat la rece timp de 8 ore, porţionezi prăjitura cu un cuţit mereu umezit, pe care îl ştergi de cremă când s-a încărcat.

Prajitura cu mascarpone, cacao si coniac

Prajitura_cu_mascarpone_cacao_si_coniac

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.