Prăjitură cu mascarpone şi mentă
PrinteazaO reteta de prajitura cu mascarpone si menta din: biscuiti, fulgi de ovaz, cacao, unt, branza mascarpone, frisca, zahar, esenta de menta, colorant, gelatina, ciocolata, merisoare si menta.
- 100 g biscuiti
- 2 linguri cu fulgi de ovaz
- 2 linguri cu cacao
- 100 g unt la temperatura camerei
pentru crema:
- 150 g branza mascarpone
- 150 ml frisca lichida, batuta
- 200 g zahar
- 1 lingura cu esenta de menta
- 3-4 picaturi de colorant alimentar verde
- 1 plic cu gelatina
pentru decor:
- ciocolata alba
- merisoare
- menta proaspata
Mod de preparare:
Faramitezi biscuitii. Amesteci cu restul ingredientelor pana obtii o compozitie uniforma. Pui intr-o tava hartie de copt si intinzi blatul cat mai uniform. Dai la frigider doua ore.
Pregatesti crema: Amesteci bine zaharul cu branza, adaugi esenta de menta si colorantul. Pui frisca, apoi gelatina preparata cum scrie pe pachet.
Adaugi doua picaturi de colorant si, cu lingura, ii dai aspectul marmorat. Scoti blatul din frigider, intinzi crema si dai din nou la rece cateva ore. Tai prajitura, decorezi.
Prăjitură cu mascarpone şi mentă
Pofta buna!