Prăjitură cu mascarpone şi mentă

Printeaza

O reteta de prajitura cu mascarpone si menta din: biscuiti, fulgi de ovaz, cacao, unt, branza mascarpone, frisca, zahar, esenta de menta, colorant, gelatina, ciocolata, merisoare si menta.

Ingrediente:

  • 100 g biscuiti
  • 2 linguri cu fulgi de ovaz
  • 2 linguri cu cacao
  • 100 g unt la temperatura camerei

pentru crema:

  • 150 g branza mascarpone
  • 150 ml frisca lichida, batuta
  • 200 g zahar
  • 1 lingura cu esenta de menta
  • 3-4 picaturi de colorant alimentar verde
  • 1 plic cu gelatina

pentru decor:

  • ciocolata alba
  • merisoare
  • menta proaspata

 

Mod de preparare:

Faramitezi biscuitii. Amesteci cu restul ingredientelor pana obtii o compozitie uniforma. Pui intr-o tava hartie de copt si intinzi blatul cat mai uniform. Dai la frigider doua ore.

Pregatesti crema: Amesteci bine zaharul cu branza, adaugi esenta de menta si colorantul. Pui frisca, apoi gelatina preparata cum scrie pe pachet.

Adaugi doua picaturi de colorant si, cu lingura, ii dai aspectul marmorat. Scoti blatul din frigider, intinzi crema si dai din nou la rece cateva ore. Tai prajitura, decorezi.

Prăjitură cu mascarpone şi mentă

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.