Prajitura cu mascarpone, nuca si cacao
PrinteazaPrajitura cu mascarpone, nuca si cacao din: oua, zahar, sare, faina, miez de nuca, zahar vanilinat, mascarpone, cacao, esenta de rom, zahăr pudră, ciocolată albă
Ingrediente pentru blat:
- 6 ouă
- 6 linguri zahăr
- 1 praf de sare
- 3 linguri făină
- 4 linguri miez de nucă măcinat
- 2 plicuri zahăr vanilinat
Ingrediente pentru cremă:
- 250 g mascarpone
- 2 linguri cacao
- 2 gălbenuşuri
- 6 linguri miez de nucă măcinat
- 1 fiolă esenţă de rom
- 150 g zahăr pudră
Ingrediente pentru ornat:
- 100 g ciocolată albă
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă cu sarea, apoi adaugi treptat zahărul şi zahărul vanilinat şi baţi în conţinu are până se întăreşte bezeaua.
Incorporezi gălbenuşurile unul câte unul, apoi nuca şi făina, în prealabil cernută, amestecând uşor, de jos în sus.
Torni compoziţia într-o tavă de 25×35 cm, tapetată cu hârtie de copt şi coci blatul în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, timp de 25-30 de minute.
Pentru cremă, mixezi gălbenuşurile cu zahărul şi esenţa de rom, după care adaugi pe rând mici cantităţi de mascarpone, pudră de cacao şi miez de nucă.
Intinzi crema pe blatul răcit şi razi deasupra ciocolată. Păstrezi prăjitura în frigider timp de 10 ore, după care o tai în dreptunghiuri sau romburi.
Prajitura cu mascarpone, nuca si cacao
Pofta buna!
Foarte buna prajitura