Mango (Mangifera indica) este un fruct tropical delicios și sănătos, bogat în nutrienți și cu multe beneficii pentru sănătate. Valoare nutritivă: Mango este o sursă bogată de vitamine, minerale și antioxidanți esențiali. O porție de mango (aproximativ 165 g) conține în mod obișnuit: Calorii: 60-70 kcal Carbohidrați: 15-20 […]
Prajitura cu melasa
PrinteazaPrajitura cu melasa din: melasa, sirop de porumb, zahar, unt, lapte, faina, sare, ghimbir.
Ingrediente:
- 90 ml melasă
- 90 ml sirop de porumb
- 115 g zahăr brun
- 115 g unt
- 160 ml lapte integral
- 280 g făină
- 1/2 linguriţă de sare
- 2 linguriţe ghimbir măcinat
- 55 g ghimbir conservat în sirop, tocat
Mod de preparare:
Prajitura cu melasa: Incingeţi cuptorul la 180 grade. Ungeţi o tava pătrată, cu latura de 20 cm.
Puneţi melasa, siropul, zahărul, untul şi laptele într-o tigaie şi încălziţi la foc mic, amestecând până când totul devine omogen.
Cerneţi făina, sarea şi pulberea de ghimbir într-un bol şi scobiţi la mijloc. Adăugaţi pasta din tigaie şi ghimbirul bucăţi, continuând să amestecaţi.
Turnaţi în tava pregătită şi coaceţi la mijlocul cuptorului timp de 75 de minute, până când pasta creşte şi devine fragedă. Lăsaţi să se răcească în tavă, apoi scoateţi şi împachetaţi în staniol.
Puneţi prăjitura deoparte timp de o zi, apoi tăiaţi-o în 12 bucăţi şi serviţi-o la masă.
Pofta buna!
carne de porc, ulei de masline, rozmarin, usturoi, sare, piper negru. Ingrediente: Carne de porc (aproximativ 800 g, tăiată în bucăți pentru friptură) Ulei de măsline (3 linguri) Rozmarin proaspăt tocat (1 lingură) Usturoi mărunțit (3 căței) Sare (1 linguriță) Piper negru măcinat (1/2 linguriță) Mod de […]
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/prajitura-cu-melasa html