Prajitura cu mere si alune de padure

Printeaza

Prajitura cu mere si alune de padure din: alune de pădure nesărate, zahar, frisca lichida, faina, zahar, zahar vanilinat, oua, praf de copt, ulei, mere.

 

Ingrediente:

  • 150 g alune de pădure nesărate
  • 2 linguri zahăr
  • 4 linguri frişcă lichidă

Pentru blat:

  • 125 g făină
  • 220 g zahăr
  • un plic zahăr vanilinat
  • 3 ouă
  • 1/2 plic praf de copt
  • 50 ml ulei
  • 3 mere

Mod de preparare:

Se pregăteşte întâi stratul de bază pentru care alunele uşor măruntite se pun în tigaie.

Se presară zahărul şi se lasă să se topească amestecându-l cu alunele.

Se stinge totul cu frişca lichidă, amestecând rapid. Se toarnă într-o formă rotundă de copt.

Pentru blat, se amestecă toate ingredientele si se adaugă merele tăiate cubuleţe.

Se toarnă peste alune, se dă tava la cuptor şi se lasă 40 de minute. Se lasă să se răcească în tavă.

Prajitura cu mere si alune de padure

Prajitura_cu_mere_si_alune_de_padure

Pofta buna!

 

 

 

Prajitura fara gluten cu ciocolata

Prajitura fara gluten cu ciocolata

Prajitura fara gluten cu ciocolata din: biscuiti, oua, unt, zahar, cacao, ciocolata, ghimbir. Ingrediente: 250 g biscuiţi fără gluten 4 gălbenuşuri 200 g unt 200 g zahăr pudră 200 ml cafea concentrată 1 lingură cacao sau nes 30 g ciocolată neagră 2-3 cm ghimbir proaspăt 1 baton de vanilie   Mod de preparare: Se amestecă […]

Prajitura de post cu nuca si gem

Prajitura de post cu nuca si gem

Prajitura de post cu nuca si gem din: apa minerala, ulei, zahar, amoniac, otet, zahar pudra, faina, nuci, gem, margarina, zahar, lamaie, gris. Ingrediente: 10 linguri apă minerală 10 linguri ulei 10 linguri zahăr 1 linguriţă amoniac stins cu oţet 1 linguriţă zahăr pudră făină cât cuprinde Pentru crema I: 6 linguri nuci măcinate 4 linguri […]

Prajitura cu bezea si nectarine

Prajitura cu bezea si nectarine

Prajitura cu bezea si nectarine din: nectarine, zahar, oua, lapte, ulei, faina, sare. Ingrediente: 5 nectarine 300 g zahăr 5 ouă 200 ml lapte 100 ml ulei 10 linguri făină 2 plicuri zahăr vanilat 1 praf de sare   Mod de preparare: Separi gălbenuşurile de albuşuri. Mixezi gălbenuşurile cu 150 g de zahăr până capătă o […]

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.