Prajitura cu mere si caise

Printeaza

Prajitura cu mere si caise din: oua, zahar, faina, ulei, mere, caise, gem, zeama de lamaie.

Ingrediente:Prajitura cu mere si caise

Pentru pandişpan:

  • 9 ouă
  • 9 linguri zahăr
  • 9 linguri făină
  • 5 linguri ulei
  • coaja rasă de la 1 portocală

Pentru umplutura şi glazură:

  • 600 g mere
  • 700 g caise
  • 350 g zahăr tos
  • 400 ml apă
  • 2 plicuri gelatină
  • 5-6 linguri gem de caise
  • 200 g zahăr pudră
  • 2 linguri zeamă de lămâie

 

Mod de preparare:

Se prepară pandişpanul: se freacă gălbenuşurile cu puţină sare şi cu uleiul, iar albuşurile se bat separat, cu zahărul. Se amestecă încet gălbenuşurile cu albuşurile şi coaja de portocală rasă.

Se adaugă făina amestecând uşor. Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul preîncălzit, timp de 25-30 de minute.

Pentru umplutură se curăţă fructele de coajă şi seminţe, se taie cubuleţe şi se fierb 10 minute cu zahărul şi apa; se pasează cu blenderul.

In pasta de fructe rece se adaugă gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe plic.

Se taie blatul în două foi; prima se acoperă cu cremă şi se dă tava la frigider 2 ore, până se încheagă. Apoi se pune şi cel de-al doilea blat, uns înainte cu gem.

Pentru glazură se dizolvă zahărul farin cu zeama de lămâie şi se toarnă pe deasupra. Se ornează cu pasta de fructe, pusă în diverse forme.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.