Prajitura cu mere si caise
PrinteazaPrajitura cu mere si caise din: oua, zahar, faina, ulei, mere, caise, gem, zeama de lamaie.
Pentru pandişpan:
- 9 ouă
- 9 linguri zahăr
- 9 linguri făină
- 5 linguri ulei
- coaja rasă de la 1 portocală
Pentru umplutura şi glazură:
- 600 g mere
- 700 g caise
- 350 g zahăr tos
- 400 ml apă
- 2 plicuri gelatină
- 5-6 linguri gem de caise
- 200 g zahăr pudră
- 2 linguri zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Se prepară pandişpanul: se freacă gălbenuşurile cu puţină sare şi cu uleiul, iar albuşurile se bat separat, cu zahărul. Se amestecă încet gălbenuşurile cu albuşurile şi coaja de portocală rasă.
Se adaugă făina amestecând uşor. Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul preîncălzit, timp de 25-30 de minute.
Pentru umplutură se curăţă fructele de coajă şi seminţe, se taie cubuleţe şi se fierb 10 minute cu zahărul şi apa; se pasează cu blenderul.
In pasta de fructe rece se adaugă gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe plic.
Se taie blatul în două foi; prima se acoperă cu cremă şi se dă tava la frigider 2 ore, până se încheagă. Apoi se pune şi cel de-al doilea blat, uns înainte cu gem.
Pentru glazură se dizolvă zahărul farin cu zeama de lămâie şi se toarnă pe deasupra. Se ornează cu pasta de fructe, pusă în diverse forme.
Pofta buna!