Prajitura cu mere si crema de branza

Printeaza

Prajitura cu mere si crema de branza: faina, lapte, oua, zahra, drojdie, sare, lamaie, unt, branza telemea, mere, stafide.

Ingrediente blat:Prajitura_cu_mere_si_crema_de_branza.png

  • 750 g făină
  • 250 ml lapte
  • 4 gălbenuşuri
  • 225g zahăr
  • 40 g drojdie
  • 1/2 linguriţă sare
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 150 g unt

Ingrediente cremă:

  • 500 g brânză telemea sau dulce
  • 1/2 mere
  • 100 g stafide
  • 3 linguri zahăr
  • 1 ou
  • 1 ou bătut pentru uns
  • 1 lingură margarină pentru uns tava

 

Mod de preparare:

Pregăteşti blatul aşa: Amesteci făina cu zahărul, praful de copt, untul tăiat cubuleţe şi omogenizezi.

Coci blatul într-o tavă cu diametrul de 28 de centimetri, timp de 25 de minute, la 180 de grade.

Când este aproape gata, scoţi blatul şi pui crema. Mai laşi la cuptor încă 20 de minute.

Pregăteşti crema aşa: Amesteci cu ajutorul robo­tului brânza cu smântâ­nă, ouăle, vanilia şi zahărul.

Cureţi merele de coajă şi de seminţe, le mărunţeşti în blender, apoi le adaugi în compoziţie şi le amesteci.

Prajitura cu mere si crema de branza

Prajitura_cu_mere_si_crema_de_branza.png

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Prajitura cu oua fierte si mere

Prajitura pufoasa si frageda cu mere

Prajitura pufoasa si frageda cu mere din: mere, faina, zahar, lamaie, unt, praf de copt. Ingrediente: Pentru clătite: 1 kg mere 250 g făină 175 g zahăr + 60 g zahăr zeama de la 1 lămâie 2 linguriţe praf de copt 125 g unt 1 praf de sare 3 ouă 180 ml lapte zahăr pudră, pentru […]

Prajitura cu mere si fulgi de migdale

Prajitura cu mere si fulgi de migdale din: faina, amidon, lapte de soia, praf de copt, zahar, oua, mere. Ingrediente: 80 g făină de orez 40 g amidon de porumb 70 g zahăr 300 ml lapte de soia 2 ouă o linguriţă praf de copt 3 mere medii un plic zahăr vanilat fulgi de migdale   Mod […]

 

Prajitura frageda cu mere

Prajitura frageda cu mere din: pere, zahar, unt, oua, faina, lapte, praf de copt. Ingrediente: 100 g zahăr 4 pere Pentru aluat: 90 g unt 2 ouă 2 pacheţele zahăr vanilat 1/2 plic praf de copt 100 g făină 75 g zahăr 3 linguri lapte   Mod de preparare: In forma de copt se pune zahărul […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.