Prăjitură cu mere şi cremă de scortisoară
PrinteazaPrăjitură cu mere şi cremă de scortisoară din: oua, zahar vnailat, zahar praf, lamaie, migdale, faina, pesmet, unt, galbenusuri, zahar, vanilie, scortisoara, frisca, mere si sirop.
- 12 oua
- 1 lingurita zahar vanilat
- 250 g zahar praf
- 1 lamaie
- 250 g migdale, alune sau nuci macinate
- 2 linguri faina
- 3 linguri pesmet
- unt pentru uns tava
crema:
- 4 galbenusuri
- 150 g unt
- 300 ml lapte
- 200 g zahar
- 1 baton de vanilie
- 1 lingura scortisoara macinata
ornare:
- 300 ml frisca batuta din smantana proaspata
- 1 kg mere
- sirop obtinut din 250 g zahar si 300 ml apa
Mod de preparare:
Pentru foi, amestecaţi gălbenuşurile cu zahărul, vanilia şi zeama de lămâie, până se dizolvă zahărul.
Adăugaţi făina, migdalele şi albuşurile bătute spumă. în timp ce amestecaţi ingredientele prin răsturnare, adăugaţi şi pesmetul.
Din această compoziţie coaceţi 2 foi în tavă unsă şi tapetată.
Pentru cremă, fierbeţi laptele cu batonul de vanilie rupt în bucăţele, apoi lăsaţi vasul acoperit la răcit.
Frecaţi gălbenuşurile cu zahărul şi când aţi obţinut o compoziţie spumoasă, adăugaţi în ea laptele strecurat, pus în fir subţire şi amestecând mereu. Adăugaţi scorţişoara, puneţi vasul la bain-marie şi fierbeţi crema până când se îngroaşă.
Luaţi vasul de pe foc şi înainte ca crema să se răcească adăugaţi în ea untul şi 2 mere rase.
Umpleţi foile cu această cremă şi deasupra întindeţi un strat uniform de frişcă. Peste frişcă adăugaţi cubuleţe de mere fierte în sirop de zahăr cu scorţişoară.
Prăjitură cu mere şi cremă de scortisoară
Pofta buna!