Prăjitură cu mere şi frişcă vegetală

Printeaza

O reteta de prajitura cu mere si frisca vegetala din: mere, zahar, ulei, cacao, miez de nuca, amoniac, sare, stafide, faina, esenta de rom si frisca vegetala.

Ingrediente:Prăjitură cu mere şi frişcă vegetală

  • 1 kg mere
  • 1 cană zahăr
  • ½ cană ulei
  • 3 linguri cacao
  • 1 cană miez de nucă sau alune mărunţite
  • 1 linguriţă ammoniac
  • 1 vârf de cuţit sare
  • 100 g stafide
  • 2 – ½ căni făină
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • 250 ml frişcă vegetală

 

Mod de preparare:

Decojiţi merele şi le daţi pe răzătoarea mare. Pentru a doza ingredientele, folosiţi o cană cu volumul de 200 ml. Amestecaţi merele cu zahărul, uleiul, cacaoa, nucile sau alunele, amoniacul stins în oţet şi făina. Încorporaţi stafidele şi omogenizaţi.

Turnaţi compoziţia într-o tavă înaltă, de 20 x 30 cm, în prealabil unsă şi tapetată. O coaceţi 30 de minute, în cutorul preîncălzit.

Bateţi frişca. După ce s-a răcit, o tăiaţ în două foi orizontale, pe care le stropiţi cu esenţa de rom diluată cu apă călduţă. Ungeţi una dntre foi cu ½ din frişcă, acoperiţi cu cea de-a doua şi decoraţi cu frişca rămasă.

Prăjitură cu mere şi frişcă vegetală

Prăjitură cu mere şi frişcă vegetală

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.