Prăjitură cu mere şi frişcă vegetală
PrinteazaO reteta de prajitura cu mere si frisca vegetala din: mere, zahar, ulei, cacao, miez de nuca, amoniac, sare, stafide, faina, esenta de rom si frisca vegetala.
- 1 kg mere
- 1 cană zahăr
- ½ cană ulei
- 3 linguri cacao
- 1 cană miez de nucă sau alune mărunţite
- 1 linguriţă ammoniac
- 1 vârf de cuţit sare
- 100 g stafide
- 2 – ½ căni făină
- 1 fiolă esenţă de rom
- 250 ml frişcă vegetală
Mod de preparare:
Decojiţi merele şi le daţi pe răzătoarea mare. Pentru a doza ingredientele, folosiţi o cană cu volumul de 200 ml. Amestecaţi merele cu zahărul, uleiul, cacaoa, nucile sau alunele, amoniacul stins în oţet şi făina. Încorporaţi stafidele şi omogenizaţi.
Turnaţi compoziţia într-o tavă înaltă, de 20 x 30 cm, în prealabil unsă şi tapetată. O coaceţi 30 de minute, în cutorul preîncălzit.
Bateţi frişca. După ce s-a răcit, o tăiaţ în două foi orizontale, pe care le stropiţi cu esenţa de rom diluată cu apă călduţă. Ungeţi una dntre foi cu ½ din frişcă, acoperiţi cu cea de-a doua şi decoraţi cu frişca rămasă.
Prăjitură cu mere şi frişcă vegetală
Pofta buna!